A căzut guvernul unui om mărunt

boc1Şi spre deosebire de viforoşii comentatori şi analişti, nu mă refer la statura cetăţeanului Emil Boc, ci la cea a politicianului Emil Boc.

Lipsa lui evidentă de personalitate – ca să-l parafrazez pe „filosoful” fotbalului, Cornel Dinu, incapacitatea lui Boc de a verticaliza acţiunea politică în general şi pe cea guvernamentală în special – s-a înfăţoşat în toată meschinăria de care se dovedeşte a mai fi capabil în postfaţa la căderea guvernului său: „este o onoare pentru un guvern să cadă atunci când vrea o reformare a legii pensiilor, care distruge privilegiile.”

Nu acesta e motivul, domnule Boc, ci incapacitatea flagrantă în a gestiona treburile unei societăţi astfel încât efectele crizei economice să afecteze cât mai puţini cetăţeni, cât mai puţin timp.

Numai că această incapacitate sălăşluieşte mult mai adânc în fiinţa unui adevărat „om nou”, omul politic creat de Traian Băsescu de când a preluat cârma unui barcaz ce-l voia o nouă „Biruinţa”. Şi pentru acest scop, orice mijloace sunt binevenite, nu?

Intrigile de curte şi intrigile din piaţă şi-au dat mâna întru proslăvirea Şefului şi macularea a orice şi oricine nu-şi cocoşa spatele sub greutatea ofrandelor şi temenelelor.

Astăzi nu s-a făcut vreun pas important spre normalizarea vieţii politice româneşti. Mai are Dâmboviţa multe mizerii de cărat la vale.

Astăzi în schimb s-a dat un semnal că sultanismul, populismul, demogogia nu sunt atribute încarnate în trupul şi sufletul politicianului român şi că, până la urmă, se va găsi leac şi pentru lingorile astea tradiţionale.

Ironia face însă ca populismul şi demogogia politicianismului mărunt să fie sancţionate astăzi de practicienii de ieri ai aceloraşi metehne.

Ceea ce ne duce cu gândul la o replică celebră dintr-un film nu mai puţin celebru, „Unora le place jazzul”: Nobody’s perfect!

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politica în pioneze. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la A căzut guvernul unui om mărunt

 1. sneezyq zice:

  Boby, de căzătura aia de la Antenă zău că nu-mi vine nici să-mi aduc aminte, dar să fac vreun mişto. A fost sinistră situaţia; am şi defectul de a fi uneori empatic.
  Despre logoreea năvalnică a lui Boc (şi Daniel Buda la fel), complet neardelenească, pe mine mă duce gândul la textele servite nouă de profesorul de Socialism Ştiinţific din liceu, preluate din cuvântările Tovarăşului. Şi alea tot strivite între dinţi, scuipate vehement către urechile noastre de tineri „resentimentari” şi reacţionari. Deh! UTC-ismul a făcut multe victime.
  Pornirea ce o am şi eu faţă de convieţuirea Băsescu -Boc vine şi din imaginea pe care mi-o lasă: cea dintre Ceauşescu şi Emil Bobu… Bună asta!

 2. Boby 23 zice:

  Aaa, stai ca mai vroiam sa mai scriu ceva…Nu stiu, poate gresesc, poate sint eu prea pornit impotriva lui Boc-Basescu, dar mie mi se pare ca saracul Boc are ceva si la scafirlie…I s-o fi tras de cind a cazut in cap la Antena 1 ? Nu glumesc, vorbesc serios…Ma uitam astazi la el, toata acea logoree bolnavicioasa, cuvinte aruncate de-a valma, ideea fixa – cu pensiile nesimtite– nu se poate, are omul acesta ceva… Nemaivorbind de batrinul Basescu… Asta seara arata ca dracu…Slab, jigarit…nu mai avea nimic din aroganta, smecheria si tupeul de odinioara…Cind am citit ca vroia sa se mai duca si la Chisinau… Cind au fost demonstratiile acelea teribile, cind tinerii si virstnicii erau torturati de militiile lui Voronin, a tacut ca pestele vreo saptamina-doua…Acum, se duce ca milogul, sigur ca da, dupa voturi…Ti se face greata…mul asta, are motive serioase sa-i fie frica ca nu va mai fi ales….

 3. Boby 23 zice:

  Pai ce raspuns sa dau, la asemenea comentariu…Daca mai este ceva de adaugat, este faptul ca poate se mai „lumineaza ” cumva viata politica.In orice caz, iti spun cinstit, draga prietene ca nu mai credeam ca am sa ma mai bucur de ceva… Sa le vezi fetele lui Videanu, Berceanu, Blaga, Udrea (imbracata in auriu -?- Anastase, Sulfina…) Merita sa traiesti aceasta zi.. Ia uite domnule, ce-a ajuns sa ma bucure… Sper ca partidele care s-au unit pentru aceasta miscare, sa aiba in continuare inteligenta, sa nu se lase dezbinate…Nu se putea, nu se mai putea ca aceasta tara sa fie condusa mai departe de …Udrea..De fapt, ea conducea guvernul..Am avut aceasta confirmare asta-seara din partea d-lui Nica….Povestea cum trebuia amaritul ala de Boc s-o suporte si sa-i faca toate hachitele…Ma bucur ca te-am gasit aici, ca pot sa scriu, sa-ti citesc comentariile…Pe ziare.com.nu mai comentez…Nu se mai putea…Iti spun noapte buna si astept si alte articole…O sa le citesc cu placere…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s