De la gripa aviară, la gripa porcină şi retur cu autobuzele gripate (update)

bird-flu-2Ar părea, la prima vedere, că m-am molipsit şi eu şi am halucinaţii şi vorbesc în dodii. Staţi liniştiţi la locurile dumneavoastră, cum spunea unul doborât de virusul revoluţiei. Deşi strănut, nu sunt încă afectat de „gripa nouă”, ci m-am gripat citind un articol semnat de Florin Ciornei în Evenimentul Zilei, unde teoria conspiraţiei a intrat în convulsii. Vezi Doamne, demisia doctorului Streinu-Cercel este un aranjament al lui Bazac – PSD pentru a lovi în sărmanul Traian Băsescu, the knight in shining armour. Şi pentru că nu li se părea suficient, a mai tras şi Silviu Sergiu o „opinie” pe acelaşi calapod.

Păi dacă o pornim cu uneltirile oculte, şi nu putem să o facem lungă, hai să o facem pur şi simplu lată!

Să zicem că ştim – din surse confidenţiale, cum li se spune acum scorniturilor – că demisia lui Streinu-Cercel a fost forţată de replica intenţionată a lui Traian Băsescu la afirmaţiile virusologului că există riscul în România a 3300 – 6000 de decese cauzate de gripa mexicană. Preşedintele a declarat următoarele: „M-a alertat declaraţia secretarului de stat Streinu-Cercel, care prăvălea apocalipsa peste România şi impunea importul imediat de vaccin antigripal. România nu va importa nici un vaccin, avem în acest moment la Institutul Cantacuzino un milion de doze, iar în zece zile putem avea încă un milion.” Numai că numărul de îmbolnăviri creşte de la o zi la alta, în timp ce Institutul Cantacuzino poate furniza vaccinurile abia la sfârşitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie, iar pentru copii abia la mijlocul lunii ianuarie 2010. Care va fi contagiunea la acel moment nimeni nu poate estima, însă va fi considerabilă.

Pig VW Art CarContinuând scamatoria şi patinând pe imaginaţie, putem spune că scopul demiterii lui Streinu-Cercel a fost acela ca Videanu de la Sănătate să poată schimba toate conducerile Direcţiilor de Sănătate Publică din judeţe, cum s-a şi întâmplat rapid în câteva situaţii. În acelaşi timp, prin şcoli au început spălările pe mâini cu nu se ştie ce substanţe miraculoase, precum s-au spălat şi roţile maşinilor în perioada gripei lui Flutur. Atunci s-au şi exterminat păsăretul suspect şi sper din tot sufletul să nu se utilizeze aceeaşi metodă pentru eradicarea noii gripe. Păi n-a zis însuşi Prea Luminatul Diriginte  că face „un apel să nu intrăm în panica gripei aviare, când s-au aruncat bani aiurea şi invit la calm şi respect, atât specialiştii cât şi presa”?

Dar scenarita de care se pare că sufăr şi eu, nu doar jurnaliştii deconspiraţi de la Evenimentul Zilei, mă determină să deduc şi următoarea aserţiune: nu tot pentru „panică” a fost demis ministrul Internelor şi Administraţiei, Dan Nica, atunci când a avertizat tentativa de utilizare a autobuizelor electorale?

În concluzie, la noi întotdeauna este ucis solul care aduce veştile proaste.

Update

Nici bine nu a început să fie citit acest articol că guvernul Boc a şi anunţat achiziţionarea de către statul român, din import,  a 500.000 de doze de vaccin antigripal. La ce a mai tunat şui fulgerat Traian Băsescu împotriva aceleiaşi intenţii din partea lui Streinu-Cercel (vezi citatul de mai sus)? Nu la fel s-a întâmplat şi cu avertismentul lui Dan Nica privind „autobuzele electorale”, pentru ca după revolta PD-ista de circumstanţă, Vasile Blaga să avertizeze acelaşi lucru şi apoi să pluseze şi cu camere de luat vederi? Îmbârligate mai sunt minţile puternicilor zilei!

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politica în pioneze. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s