Cronică de film: „Pentru un pumn de voturi” (2)

Din cauza unei gripe rebele am întrerupt postările. Dar n-am uitat cu ce am rămas dator.

Foarte interesante, dacă n-ar fi şocante, unele comentarii la articolele pe această temă. De exempli, cele de la articolul „Filmul în care Băsescu loveşte un copil: trucaj sau lovitură de campanie? VIDEO”, de pe Ziare.com, 26 noiembrie, 2009. Voi spicui câteva dintre acestea.

andreic1234: „Bietul copil aurolac. Mi-e milă de el de mor.”

CristinaPNL: „Ruşine domnilor ziarişti. În filmuleţ puştiu se vede clar că s-a ferit şi că râde.”

ORD: Gândiţivă (sic! Fir-ar să fie de limbă română!) că în locul lui Băsescu putea fi un altcineva, care putea produce un rău deosebit copilului. Cine l-a angajat să strige lozinci? La mitingurile electorale se produc încăerări (sic!) între opozanţi şi nu e nici-o (sic!) problemă numai în cazul unui copil vagabond. Poate că acel copil a fost instigat şi instigatorul, vezi doamne (sic!) ,,E BĂIAT CURAT,, absolvit de răspundere. De ce pentru o bomboană sau miniciocolată (Bună asta cu miniciocolata!) se abuzează de copil. Palma trebuie să fie considerată ca fiind data instigatorului. Pe de altă părere nu e nimic deosebit…”

Roro: „…oricum prefer plesnirea unui copil decât „mângîierea” lui…”

Cranberries: „copilul ăla din câte se pare, a fost impertinent …femeia era disperată, avea o problemă şi vroia să vorbească preşedintelui (pe vremea aia era doar candidat şi primar al Bucureştiului), iar copilul ăla cine ştie ce prostii spunea!”

Silvia_h: „Păi… dacă Băsescu îi dădea un pumn acelui copil aşa cum grosolan se exagerează, cu imaginile în ochi, l-ar fi răsturnat, l-ar fi umplut de sânge, i-ar fi spart faţa…”

Sorincosmin: „Puradelu ăla cerşetor nici măcar nu avea ce să caute acolo!”

În concluzie, dacă este cerşetor, copilul străzii, vagabond, violenţa se justifică. Tot aşa, dacă nu i-a dat sângele, nu i s-a spart faţa şi nu a fost răsturnat de lovitură, nu e violenţă ci poate un alint. Mai mult, palma, ghiontul sau dosul mâinii încasat de copil l-a primit de fapt „instigatorul”, astfel că nici nu poate fi vorba de lovirea puştiului. Şi mai la urma urmei, românul de omenie preferă să „plesnească”, decât să „mângâie”.

Halal educaţie, halal civilizaţie! Sper ca asemenea oameni să renunţe la a avea copii.

Mai nou, justificările gestului lui Traian Băsescu au luat-o la vale, ca o avalanşă, măturând cu ea orice urmă de raţiune. Un aviz nu este o expertiză, deci nici vreun verdict indubitabil nu s-a transmis către reclamagiu, ci doar că materialul video trimis la INEC „conţine urme de intervenţie tehnică în sensul modificării integrităţii”. Asta poate să însemne atât că avem de a face cu un fragment dintr-un întreg, cât şi că modificările aduse pentru a fi transmise pe internet şi TV nu coincid cu originalul.

În acelaşi timp, lui Traian Băsescu i-au trebuit 3 ore ca să-şi dea seama dacă a lovit sau nu copii, dar şi publicarea avizului care cică l-ar exonera se va face cam tot pe-atunci când va da un răspuns pentru imobiliarele fiicei Ioana şi pentru afacerile fratelui Mircea; la calendele greceşti.

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politica în pioneze. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s