Linia directoare a reformei statului

Liberalul Relu Fenechiu face parte din pleiada de politicieni profund antipatică publicului. Poate din cauza faciesului, poate din cauza influenţei economico-politice ce o deţine în zona Moldovei, poate pur şi simplu pentru faptul că s-a indus ideea profund nefericită că politica este apanajul prostituţiei de ambe sexe. Numai că Relu Fenechiu este aidoma multora dintre reprezenanţii aleşi para-uninominal, indiferent de culoar şi culoare politică, chiar şi acelora simpatici conjunctural.

Acest antipatic liberal Fenechiu a iniţiat trei amendamente în Comisiile reunite de Buget – Finanţe şi aprobate la acest nivel.

Numai că, întocmai cum se „detocmesc” toate înţelegerile în ţara asta, fie ele scrise sau nescrise, plenul Parlamentului a respins astăzi toate cele trei amendamente.

Ce prevedeau aceste amendamente:

  1. alocarea resurselor bugetare către administraţia locală pentru lucrările de investiţii în infrastructură se face în următoarea ordine: achitarea facturilor restante, asigurarea sumelor necesare pentru cofinanţarea proiectelor cu finanţare nerambursabilă din fonduri europene, asigurarea fondurilor pentru continuarea lucrărilor începute şi pentru investiţiile noi;
  2. introducerea la finanţare a proiectelor din cadrul fiecărui program naţional se face în funcţie de ordinea în care acestea au fost aprobate;
  3. Ministerul Finanţelor Publice va informa trimestrial Parlamentul României în legătură cu modul de alocare a resurselor bugetare către unităţile adminstrativ-teritoriale, pe programele naţionale de infrastructură.

Amântrei amendamentele dovedesc interes pentru corecta distribuire a resurselor în plan local, dar şi blocarea repartizării acestora pe criterii politice clientelare şi, totodată, un control legitim al ministerelor din partea Parlamentului.

Respingerea amendamentelor Fenechiu – repet, în ciuda, pentru unii, antipaticei lui existenţe – dovedeşte imensa ipocrizie privind aşa-numita reformă a statului.

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politica în pioneze. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s