Între Scila şi Caribda

Precum Ulise, care obligat să treacă strâmtoarea Messinei printre Scila şi Caribda a ales să se lupte cu Scila, monstrul cu patru ochi, şase capete şi trei rânduri de colţi, decât să se confrunte cu Caribda, hăul învârtejit în care i-ar fi fost înghiţită corabia cu totul, aşa şi politica românească bidecenală ne constrânge mereu să alegem dintre două rele pe cel mai mic. Şi noi, ca şi Ulise, scăpăm cu viaţă din încleştare, dar asta nu înseamnă nicidecum că ne putem felicita.

Nu altfel stau lucrurile pentru PNL, partid de locul trei deocamdată, până ce urnele vor confirma entuziasmul provocat de unele sondaje de opinie, constrâns la rândul său să rişte între scufundarea ca terţă parte a unui joc politic pe zi ce trece mai pervers şi lupta din care poate să iasă fie învingător, fie straşnic schilodit. A ales, în locul bulboanei ucigătoare hărăzită deTraian Băsescu şi PD încă din 2005, prin tentativele de absorbţie ce au creat iute digeratul PLD, a doua variantă, confruntarea cu Scila social-democrată sub forma unui contract politic.

Negoţul descalificant pe care l-a practicat însă PSD, prin preşedintele filialei Ilfov, Robert Negoita, statornicind o alianţă pe plan local cu filiala Ilfov a PRM până în 2019, le ridică liberalilor o problemă în primul rând de moralitate, care i-ar putea costa semnificativ… Continuare pe www.ziare,com

 

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politica în pioneze. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s