Agitaţia WikiLeaks şi moştenirea lui Constantin Rădulescu-Motru

Întreaga tevatură creată de cablogramele WikiLeaks sună ca scârţâitul cretei pe tablă, isterizându-i pe cei deja isterizaţi, asmuţindu-i pe cei deja gata asmuţiţi într-o neiertătoare şi nejudecată încăierare din care, în ciuda impetuozităţii para-argumentative consumate, nimeni nu iese curat şi uscat. Scârţâitul care pătrunde dureros până în rărunchi nu cheamă însă la introspecţie şi autoevaluare critică, ci la perpetuarea stilului de a arunca vinovăţia peste gard.

Ceea ce uită majoritatea „părerologilor” costumaţi în analişti şi comentatori este că sumeţitele cablograme nu reprezintă nimic altceva decât diagnosticele date modului în care sunt slujite sau nu interesele uităm sau pur si simplu nu ne interesează că de cele mai multe ori sub firma pe care scrie „Interesul Naţional” sălăşluieşte o simplă negustorie de import, eventual şi un atelier de Statelor Unite în România. Cum se comportă însă politicienii români nu este o noutate pentru publicul interesat şi atent la soarta lui şi nici motiv de mândrie. O arată cât se poate de limpede înseşi apelativele şi epitetele cu care sunt gratulaţi respectivii politicieni de către oficialii ambasadei SUA.

În nefericirea noastră, a majorităţii care aşteaptă să-i vină totul de la cineva identificat a fi „Ăl de Sus” ori „Ăl Mare”, prea adesea schimbat etichete, iar principalul beneficiu este comisionul împărţit între contractanţi… complet pe Ziare.com

 

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politica în pioneze. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s