„Nimic nou în România”

Interesant articolul semnat de dinu Patriciu în Adevărul.

Gura păcătosului adevăr grăieşte. „A fost o greşeală creşterea TVA de la 19 la 24%”. Mai degrabă a fost o prostie faptul că încă de la începutul crizei ea nu a fost scăzută la 15%, aşa cum au făcut alţii.

Aflu azi că aveam dreptate acum doi ani, când spuneam acest lucru. „Economiile” făcute pe spinarea oamenilor, precum tăierea salariilor şi a pensiilor, puteau fi înlocuite cu unele reale. Concedierea din sectorul de stat nu a 140.000, ci a 600.000 de funcţionari ar fi creat resursele necesare. Oricum, ei, la nivel central şi local, se ocupă doar de colectarea, furtul şi eventual de distribuţia a ce mai rămâne din veniturile statului.

Tot astăzi aflu că, deşi ne consideram originali, am urmat conştiincioşi FMI-ul cu toate năzbâtiile impuse. Pantoful scâlciat şi găurit al domnului Jeffrey Franks este simbolic pentru politicile acestei instituţii. Flămânzeşte şi o să fii mai vioi. Totodată, tratează ţările precum fugăreşte şeful ei femeile.

Tot astăzi aflu că în cazul nostru totul s-a petrecut „consensual”. Ba mai vrem în continuare. Pasămite ne-ar trebui cineva să ne dea o notă bună. Nu suntem la şcoală. Viaţa reală înseamnă milioane de oameni afectaţi de nepriceperea celor care guvernează. Gălăgioşi, ei ne anunţă că am crescut cu 0,6%.  Ba unul mai optimist zice că pe tot anul o să ajungem la 2%. E ca şi cum ai zice că, dacă alţii se află pe marginea prăpastiei, noi suntem cu un pas înainte… continuarea AICI

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Mass-media/Bloguri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s