Reformă şi remaniere cu aceleaşi maniere

Ori de câte ori Traian Băsescu aruncă săgeţi către guvern, tot de-atâtea ori mass-media se inflamează, cheamă chemaţi sau nechemaţi să croşeteze pe marginea unei prezumate remanieri guvernamentale. Încondeierile guvernului Boc şi ale PDL, în ciuda câtorva argumente valabile, nu închide însă rotund chestiunea sterpei guvernări din 2008 şi până în ziua de azi.

Ca de obicei, presa şi comentatorii sau analiştii adiacenţi fie îl uită sau îl exaltă pe Traian Băsescu, de parcă dumnealui nici cu vorba, nici cu fapta n-ar avea ceva de-a face cu guvernarea ţării, fie îi aruncă în spate întreaga responsabilitate.

Este neîndoielnic totuşi că din 2008 încoace, preşedintele Băsescu a făcut şi a desfăcut toate echipele guvernamentale şi a trasat cu tuşe groase şi cinice programele de guvernare. Are vreo importanţă faptul că aceste programe de guvernare nu au nici în clin, nici în mânecă cu programul prezentat în Parlament la prima învestitură a guvernului Boc? Şi nici cu cel din 2009? Nu. Argumentul? Simplu ca buna ziua, dar niciodată exprimat explicit: interesul naţional n-are de-a face cu interesul electoral. Între aceste două interese se inserează însă interesul de partid. Unii îi spun chiar de gaşcă sau de sectă… continuare pe Ziare.com

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politica în pioneze. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s