Update – Numai mâine nu-i poimâine

Iată că azi e poimâinele despre care scriam acum două zile. Coaliţia de guvernământ, PDL, UDMR şi UNPR, a ajuns la un consens: PDL face nominalizarea unui candidat pentru preşedinţia Senatului.

Conform diverselor declaraţii venite dinspre PDL, nominalizatul ar fi Vasile Blaga.  În acelaşi timp, conform unor şoapte ale unor democrat-liberali, negate însă de Elena Udrea, rezultatul acesta se datorează unui compromis făcut UDMR, şi anume încă un minister în portofoliul formaţiunii maghiare.

În împrejurarea dată,  cu o prezenţă de 100% a senatorilor,  Opoziţia a pierdut jocul cu un scor de 71 la 65. Este imposibil ca prezenţa la vot să răstoarne situaţia, cu excepţia  unui improbabil boicot la vot din partea UDMR. Şi asta numai în cazul în care compromisul cu acordarea unui nou portofoliu ministerial maghiarilor este ireal, cum afirmă Elena Udrea, iar nemulţumirea lor s-ar reflecta în recomandarea de a vota fiecare după propria conştiinţă, dat fiind că votul este secret.

Imaginea generală este că Opoziţia a pierdut poziţia deţinută în Senat. Cât o afectează sau nu depinde de calculele pe care fără îndoială că şi le-au făcut reprezentanţii ei.

Oricum am lua-o, avem o viaţă politică interesantă, vivace şi plină de surprize, dovedind un apetit semnificativ pentru poziţiile ierarhice din stat şi mai puţin pentru o guvernare responsabilă. Prioritatea priorităţilor este ciuruirea celorlaţi, fie ei cine-or fi.

Re-update: UDMR primeşte nu un minister, ci şefia Secretariatului General al Guvernului. Bun preţul şefiei Senatului. Bun de tot.

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politica în pioneze. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s