Să ne potrivim ceasurile după noul an

Pe amatorii ştirilor de la ora 5, pe amatorii Codului lui Oreste şi pe deprimaţii fără leac anul 2012 îi va ţine conectaţi la irealitatea profeţiilor calendarului mayaş. Pentru ei nu-i nimic de făcut. Lumea lor se sfârşeşte apocaliptic în fiecare zori de zi. Prin urmare, un gând blajin pentru cei care abia de mai sunt printre noi. Din păcate, slujbaşii senzaţionalului le hrănesc cu amuzament agoniile cotidiane.

Mare prilej de bucurie şi speranţă trăiesc însă cei născuţi pe 29 februarie. După trei ani de post negru, le putem ura: Să vă fie masa plină, casa numai o lumină, visele să se-mplinească, nimic să nu vă lipsească! Presimt totuşi că urările se vor izbi ca muştele de parbriz de „sărăcia care îmbăgăţeşte”, de reformele încorsetate de interese mai mult sau mai puţin confidenţiale şi de coţcăriile electorale plămădite deja la finele anului tocmai trecut.

Anul 2012 ne aduce un borhot electoral, undeva prin noiembrie, când câte trei urne vor înghiţi câte şase buletine de vot pe cap de român bine buimăcit. Vom alege un primar la Camera Deputaţilor sau la Senat? Vom alege câte un deputat la primăria din Cioara de Sus sau un senator la Coţofenii din Dos?… continuare Ziare.com

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politica în pioneze. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s