„Am ambîţ de bărbat, ca să nu ies de sub pat”

Cristian Tudor Popescu scrie în mod liber despre tot ceea ce-l interesează. Sau mai
precis, despre ceea ce ar trebui şi pe noi toţi să ne intereseze. Azi scrie în Gândul un gând despre Mihai Răzvan Ungureanu, premierul care nu a declarat limpede faţă de cine şi ce este independent politic. Şi iată de ce!

Un artist al moralei

„Am ambîţ de bărbat, ca să nu ies de sub pat”.  Vorba asta veche dă seama despre o meteahnă a politicianului român cu rădăcini adânci în ceauşismul târziu. În anii `80, nu mai existau în politica din România niciun fel de principii, valori, doctrine, nici măcar comuniste. Orice aberaţie, ca şi contrariul ei, era demnă de susţinut cu glas tare în măsura în care contribuia la supravieţuirea şi avansarea în sistem. Arta supremă era găsirea de justificări pentru orice, în cazul maeştrilor fiascourile fiind transformate în triumfuri, trădările în grijă faţă de om, laşitatea în bărbăţie.

     De acolo vine, cu o bună instrucţie, şi dl premier Ungureanu. Fără să-l oblige cineva, d-sa a „trântit uşa” cârdăşiei de guvernământ care îi cerea bani pentru mită electorală. „Ia uitaţi-vă ce curajos, ce vertical sunt, mai băgaţi-mi nişte procente de încredere în buzunar, stimat popor!”  O săptămână mai târziu, acelaşi Ungureanu dă banii cu graţie, justificând totul, în discuţie cu dl Emil Hurezeanu, prin grija faţă de omul de la ţară, faţă de apa, groapa şi curentul lui – să-ţi dea lacrimile, nu altceva.”… continuare în Gândul

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Mass-media/Bloguri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s