Semi-integrala Ungureanu

USL va depune, pe 17 aprilie, o moţiune de cenzură pentru destituirea Guvernului condus de premierul Mihai Răzvan Ungureanu. Pe subiectul UMF Târgu-Mureş.  Premierul ripostează.

Semirespectarea legii. „Este pentru prima dată, pentru mine, când aflu că o moţiune de cenzură este depusă pentru că Guvernul a respectat legea”, spune premierul Mihai Răzvan Ungureanu. Păi dacă exista deja o lege care doar trebuia aplicată, de ce trebuia o Hotărâre de Guvern pentru înfiinţarea liniei de studii în limba maghiară? Pentru că s-a creat o nouă facultate, la solicitarea UDMR. „Ţi-a poftit sufleţelul facultate în limba maghiară? Ţi-a făcut premierul facultate.” Deşi, conform declaraţiei ministrului Educaţiei, Cătălin Baba, „prin această hotărâre nu se creează niciun program nou de studiu, toate programele sunt programe care există şi care la ora actuală se desfăşoară în UMF Târgu Mureş.”

Semiparteneriatul. „Părţile sunt acomodate cu soluţia pe care am găsit-o”, a mai afirmat Ungureanu. Se pare că semipărţile care au protestat la această semiacomodare nu prezintă nici măcar un semiinteres.

Semidemocraţia. „Dacă moţiunea trece, arătăm că suntem într-o ţară în care schimbarea de guverne nu duce la altceva decât la semianarhie instituţională”, a conchis premierul. Schimbarea de guvern este înscrisă în procedurile constituţionale ale unei democraţii. Deserviciile pe care le aduce astfel fostul şef de servicii, unde totul se face tainic şi cazon, se pare că nu contează. Cineva, acolo sus, îl struneşte.

Semifilosofările despre semianarhie, pe semilângă semicelelalte, semiaruncă semiseriozitatea semipremierului într-un semipenibil semisfâşietor. Astfel, semipremierul îşi semidevoalează semiconţinutul: un semifel de semiapă de semiploaie. În semiurmă semirămâne o semiimensă semidezamăgire.

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politica în pioneze. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s