Politică de duminică (4)

Su-pliciul momentului de forţă şi momentului de impuls. Toader Paleologu descrie semnificaţia pliciului lui Prigoană astfel: „Pliciul e un element de brand personal de care este mândru. Pliciul
denotă bărbăţie, autoritate, pasiune.”
Bahmuţeanca completează cu satisfacţie (sic!): „Povestea cu pliciul e reală. Pliciul este simbolul familiei. La noi în casă era pe fiecare masă un plici… Şi pentru că era pe masă a fost şi obiectul cu care ne-am încăierat, acum cine a dat mai tare, a dat mai încet, nu conteaza”. Acum nu mai urmează de cât să trecem de la un plici pe fiecare masă la un plici în fiecare casă. Hai cu toţi să facem plici!

Zootehnia de Drept comparat. „Faptul că sunt absolvent al unor instituţii de prestigiu din judeţul Cluj, respectiv a Facultăţii de Zootehnie, pe lângă cea de Drept, mă ajută să îl înţeleg tot mai bine pe Ponta”, a afirmat Daniel Buda prin intermediul unui comunicat de presă la acuzaţiile liderului PSD privind modul cum a trecut proiectul de reformă a Constituţiei prin grajdul lui Buda. Că e pe lângă Drept se ştie. Iată, acum ne confirmă şi că limbajul pe care-l cunoaşte se traduce prin muget, răget, lătrat, mieunat, ciripit, cotcodăcit, măcănit şi chiţăit. Contextual. Cu grăirea mai greu la deal când boii-s mici.

Suntem cum ne simtem. Sever Voinescu, acest cotoi torcând obosit de alergatul motoceilor populari a spus despre Mihai Răzvan Ungureanu că „Dacă un om îţi spune că se simte penelist, e penelist.” Mai dă-l încolo de statut de partid, de autosuspendarea în formă continuată. Pe aceaaşi logică, dacă eu mă simt batjocorit de guvernarea PDL înseamnă că într-adevăr sunt batjocorit. Mulţumesc pentru argument!

Warp 9.8. Elena Băsescu, acest copil naiv şi sincer: „Ca o ironie a sorţii, o încărcătură de 40 milioane de ţigări de contrabandă, în valoare de 15 milioane de euro, a staţionat patru zile, fără a fi descoperită, în portul Rotterdam din Olanda, ţară membră Schengen. Acest lucru ar fi fost imposibil în portul Constanţa.” Unde chestiile astea se mişcă atât de repede încât nici vameşii nu le văd.

Moda Retro 2012. Conform spuselor lui Sever Voinescu, PDL este pentru retrocedări în natură – în natură nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă – dar numai ţinând cont de buget. Acum înţeleg cum se consolidează bugetul: cu cărămizi, mortar, boiandrugi, grinzi, căpriori şi ţiglă. Ne pare rău, azi n-avem ţiglă. Şi nici cheia nu ştim unde-am pus-o.

Nici o replică, nici o replică, nici o replică/ Numai zâmbete, numai cântece, numai patimă. MRU a pus lucrurile la punct: „Nu fac un secret că am multe de câştigat din dialogul cu un preşedinte de ţară, care are peste 20 de ani de experienţă administrativă şi politică. Interesul nostru comun este ca, pe de-o parte încrederea acordată Parlamentului să fie justificată, iar pe de altă parte, eu să-mi fac datoria cu mulţumire.” Va fi mulţumit. Şi a continuat: „Cred că omul politic Traian Băsescu nu este replicabil şi nici nu cred că este bine să fie replicabil. Dacă oamenii politici s-ar replica, ne-am trezi cu foarte multe rele pe Pământ.” Asta cred şi eu. Ne-ajunge cu originalul.

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politică de duminică. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Politică de duminică (4)

  1. M. zice:

    Mi-au placut remarcile dumneavoastra!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s