Vosganian despre MRU

De ce nu e Răzvan Ungureanu membru PNL

Un partid nu e un hotel. Nu poţi veni şi pleca, funcţie de ce treabă ai şi de câte ori vrei. Un partid nu e nici sală de aşteptare, să te oploşeşti pe un colţ de canapea între două trenuri. Acesta e un lucru pe care trebuie să-l ştie cei cărora, după ce dau cu tifla liberalilor, li se năzare că sunt membri ai PNL, măsurându-şi vechimea în partid după luatul în răspăr sau ocările cu care l-au copleşit.

Singurl motiv pentru care Mihai Răzvan Ungureanu nu a fost dat afară din PNL a fost acela că nimeni nu-şi mai închipuia că o să se reîntoarcă vreodată. Chestia cu autosuspendarea e doar o figură de stil. Din PNL nu te poţi autosuspenda decât în clipa în care ocupi o funcţie apolitică pentru care însăşi conducerea PNL te  recomandă. Nu poţi să ocupi o funcţie la solicitarea celor mai neînduplecaţi adversari politici ai PNL şi să te autosuspenzi, mimând apolitismul. Incompatibilitatea, în acest caz,  nu apare între funcţia pe care o ocupi şi calitatea de membru activ al PNL, ci între tine şi ceilalţi membri PNL, ceea ce nu înseamnă că te autosuspenzi, ci că te autoexcluzi.

Mihai Răzvan Ungureanu susţine că e membru PNL, dar că nu plăteşte cotizaţie, căci e autosuspendat. Şi, ca recompensă pentru faptul că nu plăteşte cotizaţie, doreşte să fie invitat la o şedinţă a Biroului PNL. Poate că declaraţia aceasta ar fi avut vreo noimă câtă vreme respectivul era şeful SIE, ca să se lămurească, măcar, lucrurile…continuare pe Vosganian.ro

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Mass-media/Bloguri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s