Agendele lui Badea Scârţan

N-am scris niciodată despre Mircea Badea şi miştocăreala căreia-i spune bombastic pamflet. Deşi nu-i exclus să-l fi pomenit vreodată. De obicei, după ce mă distrează sau mă agasează, în funcţie de cât este de inspirat, îl uit. Altele sunt „cestiunile la ordinea zilii” care-mi captează interesul.

Fără îndoială, Mircea Badea este un tip deosebit de inteligent, cu o cultură peste medie şi cu un umor natural. De ce l-am poreclit atunci Scârţan? Pentru că termenul acesta mai are în limba română şi înţelesul de egoist. Iar pe Mircea al nostru îl copleşeşte siniubirea până la paroxism.

Tot fără îndoială, Mircea Badea şi a sa emisiune, În gura presei, fac un rating excepţional faţă de resursele investite de Antene: doar el şi-o măsuţă, doar el şi-un laptop; şi ăsta din urmă întârziat la reformă.  Numai că aşa cum vă spusei, scârţanul nostru transformă, de câte ori are ocazia (adică de duminică până joi, cândva după orele 23, după cum îşi întinde Directorul Gâdea pelteaua), ratingul în expertiză.

De câteva zile, cam de când au ieşit sursele cu lista Guvernului Ponta şi numele lui Ioan Rus la Interne, şi l-a ales pe acesta ca sac de box. Înflăcărarea lui Badea împotriva lui Rus e mai veche şi a pornit de la scăpăratul unui chibrit. Povestea concisă a „băiatului cu chibrituri” o puteţi citi în articolul La început a fost chibritul. Iar chibritul nu era la Badea, de pe blogul Ghilotina de campanie.

Bun, şi numai atât? Mare scofală. Nu-i însă doar un scăpărat de chibrit la mijloc. Pentru că pe Mircea Badea cel Autonom – faţă de tătucu’ Voiculescu, cum altfel – nu-l interesează nici cât o scânteie luată de vânt de agenda noii guvernări, din care partidul Prea Fericitului Felix (sic!) face parte, şi nevoile unei societăţi bulversate. Totu-i doar o harneală atâta timp cât nu conţine suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. De zici că obsesia lui Dan Voiculescu cu suspendare lui Băsescu e o consecinţă a Agendei Badea. Şi noi care credeam…

Că-ţi vine să-ţi muşti limba să nu scoţi pe gură sintagma „soluţie imorală”.

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Mass-media/Bloguri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Agendele lui Badea Scârţan

  1. …mai prost …decat prevede LEGEA …!!!!…e prost cu acte-n regula !!!!a pierdut fabrica de chibrite…cand…Clujenii…i-au aratat…BRICHETA !!!!

  2. …mai prost …decat prevede LEGEA …!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s