Politică de duminică (6)

Băga-l-aş în Europa. „Bucureştiul trebuie să fie o capitală europeană din toate punctele de vedere”, a declarat  Silviu Prigoană, candidatul PDL la Primăria Capitalei. Prioritatea 0 va fi reforma Geografiei, iar Prioritatea 0,1 repararea erorii săvârşite la integrarea României în Uniunea Europeană, când, se pare, Bucureştiul a rămas pe dinafară.

Asociaţia „Blocaţi Bucureştiul”. Nicuşor Dan, candidat independent pentru funcţia de primar general: „Trebuie să facem în aşa fel încât tinerii să nu mai dorească să plece din oraş.” De ce-i discriminaţi pe adulţi şi bătrâni? Să sufere şi ei!

Vreau şi eu ca el. „Cineva (n.a. Radu Mazăre) cu moşii prin Madagascar şi Brazilia care a muncit în ultimii 12 ani doar la stat nu poate fi nici cinstit, nici corect, nici incoruptibil”, a afirmat Gigi Chiru, candidatul PDL la primăria Constanţa. Gigi Chiru are 46 de ani, este de profesie jurist şi a devenit preşedintele PDL Constanţa în martie 2011, iar până în iunie 2011 a ocupat funcţia de director al Inspectoratului în Construcţii Constanţa (!). Ca să vezi parteneriat, între public şi privat.

Sindromul Plăcintă. „PDL este acea pisică pe care o calci de zece ori cu maşina şi, când te gândeşti că ai zdrobit-o, îţi sare la gât, aşa cum ne plăcea să ne descriem”, a declarat Elena Udrea într-un interviu pentru Evenimentul Zilei. Cum zice o vorbă populară, pisica are 9 vieţi. Prin urmare, după a 10-a călcătură ori a fost un ultim spasm, ori deja începuse să bântuie.

Lecţia de istorie. Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat la Bistriţa, la lansarea candidaţilor PDL pentru alegerilor locale, că PDL este „un partid al armoniei şi al unităţii, un partid care va rămâne în istorie”. Ca să rămâi în istorie, trebuie mai întâi să devii istorie.

Biserici la tot cartieru’. Gigi Becali, şi el candidat la funcţia de Oprescu. „Dacă voi fi primar, prima şi prima dată vreau să rezolv o problemă de suflet, adică în fiecare sector din Capitală câte 10 biserici, 60 de biserici, prima dată să aibă oamenii unde se ruga pentru bunăstare.” Că de unde altundeva.

Stop plagiatului. Anca Boagiu: „Sper că Ponta nu va recurge la politici populiste, după eforturile pe care noi le-am făcut în ultimii trei ani.” Aşa, Anca! Ce-i al vostru, e-al vostru.

Valea Portocalelor. Mircea Toader: „Noi suntem un partid obişnuit să stea cu spatele la zid.” Încărcaţi, arm’!Ochiţi! Foc!

Ca să nu te înneci, înnvaţă să înnoţi. În CV-ul său postat pe Internet, Corina Dumitrescu, ministeriabila la Educaţie, a scris, la capitolul „Alte aptitudini şi competenţe”, „înnot(sic!), baschet şi tenis de masă”. Corina, treci înnapoi şi pune burta pe carte! N-ai carte, n-ai parte.

Stafia viguroasă. „Poziţia PDL este clară: nu votăm niciun guvern din care nu facem parte. Aceasta a fost poziţia noastră şi în 2007 şi în 2008 şi aceasta va fi poziţia partidului”, a spus ritos Vasile Blaga. Putem înţelege astfel că în perioada dintre 2008 şi 20012, cu ocazia refuzului de a vota la cele 11 moţiuni de cenzură, PDL era şi nu era la guvernare. Cam asta spuneam şi noi.

Murgul paşte-n voia lui… Călin Murg, consilier general, PDL: „Sorin Oprescu a fost mereu ajutat de PDL.”  Lipsit de recunoştinţă, Sorin Oprescu a continuat să fie primar general al Capitalei. Culmea tupeului, mai şi candidează pentru încă un mandat.

Pupa-mi-aş icoanele! „Nu e mai greu să îl baţi pe primarul Oprescu decât marea echipă a Argentinei”, a opinat candidatul UNPR la Primăria Capitalei, Anghel Iordănescu. Dacă se califică cum a calificat Naţionala României la Campionatul European din 2004, nu trebuie să ne facem griji. „Succesurile” sunt garantate.

În ciuda insistenţelor lui Victor Ponta, premierul desemnat, Sorin Blejnar demisionează de la conducerea departamentului care va controla marile averi, anunţând că de acum se va rezuma doar la activitatea privată. A fost prea obositor să fie în două locuri deodată.

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politică de duminică. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s