Ca să „contributors” şi eu cu ceva

Contributors.ro este, după cum se descriu dumnealor, un proiect pilot al Asociaţiei „Societatea Online”, înfiinţată în aprilie 2011 la Râmnicu-Vâlcea, de un anume Nicolae-Lucian Popescu.

Aici publică în general oameni apropiaţi dreptei. Binecuvântat fie-i sălaşul! Printre ei, Vladimir Tismăneanu, Mihail Neamţu, Sebastian Lăzăroiu, Dragoş Paul Aligică, Ioan Stanomir, Laura Ştefan, Sorin Ioniţă, Ştefan Vlaston etc.

Toate postările de aici se regăsesc aidoma pe Hotnews. Ceea ce ne-ar putea duce cu gândul că între Hotnews şi Asociaţia „Societatea Online” este o legătură foarte strânsă.

Ceea ce mi se pare interesant şi tipic pentru intelectualii din dreapta este faptul că, intelectuali cu faimă fiind, nu pot suporta şi accepta derapajul de la onoarea de intelectual. Şi în consecinţă, au pornit o cavalcadă binefăcătoare împotriva plagiatorului Ioan Mang, scurtissim ministru al Educaţiei în Guvernul Ponta. Fie-i numele blamat!

Nu mai puţin de 11 articole au lapidat furtul intelectual al Mangului. Foarte bine.

Nici o referire însă la plagiatul intelectualei Laura Codruţa Kövesi, Mare Procuror peste ţară.

Cinste dreptei imparţialităţi!

Cinste dreptei intelectualităţi!

Onoare muncii de partid!

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Mass-media/Bloguri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Ca să „contributors” şi eu cu ceva

 1. Anonim zice:

  Pentru Mang au aparut mai multe articole citate in presa ca fiind plagiate, dar pentru Laura Codruţa Kövesi nu am vazut decat un singur comentariu facut de Ciuvica si acela partial desfiintat de conducatorul de doctorat. Pe cand si rezultatele verificarii cu softul anti-plagiat? Macar sa stim si noi ceva sigur!

  • Horia Pană zice:

   Stimate domn,

   Pentru a fi considerată drept plagiat, într-o lucrare sunt însuşite ideile, metodele, procedurile, tehnologiile, rezultatele sau textele unei persoane, indiferent de calea prin care acestea au fost obţinute, prezentându-le drept creaţie personală.

   Tipuri de plagiat:

   1. Preluare integrală – Autorul prezintă pasaje întregi dintr-o altă operă, cuvânt cu cuvânt, ca şi cum aceasta ar fi creaţia sa proprie.
   2. Copiere parţială – Autorul copiază părţi semnificative dintr-o operă şi le prezintă ca şi cum ar fi creaţia sa proprie.
   3. Copiere amestecată – Autorul copiază paragrafe sau fraze amestecate, din diferite opere, fără indicarea surselor, pentru a se pierde urma surselor originale.
   4. Copierea deghizată – Autorul preia linia de argumentare, exemplele şi alte elemente de conţinut ale sursei, dar modifică unele expresii, ordinea paragrafelor sau alte elemente pentru a face mai dificilă identificarea sursei.
   5. Copierea prin repovestire – Autorul repovesteşte opera, fără a prelua cuvânt cu cuvânt conţinutul, re-traducând prin sinonime sau formulări analoge conţinutul acesteia.
   6. Auto-plagierea – Autorul preia integral sau masiv dintr-o lucrare proprie, anterioară, publicată în format carte sau articol (format clasic sau digital).
   7. Menţionarea incompletă – Autorul menţioneaza numele sursei, dar nu include informaţiile specifice (titlu de lucrare, an, editură, oraş, pagină); în felul acesta corectitudinea preluării nu poate fi verificată şi se ascund pasaje preluate integral anterior sau posterior primei menţionări.
   8. Menţionarea incorectă – Autorul oferă informaţii inexacte referitoare la sursa citată, făcând imposibilă identificarea şi verificarea ei.
   9. Citarea mascată – Autorul citează corect sursa între ghilimele, dar apoi preia paragrafe întregi din sursă fără a mai pune ghilimele. Deşi atribuie un pasaj din textul său sursei, el maschează faptul că a preluat, fără referire, alte pasaje din aceiaşi sursă.
   10. Colajul – Autorul citează corect sursele, dar întregul text nu este altceva decât un colaj din diferite surse, fără nicio contribuţie personală a autorului.

   Pentru exemplificare

   Lucrarea d-nei Kövesi abundă de mai toate tipurile de plagiat enumerate mai sus.
   Iar dl. prof. Ion Neagu, coordonatorul lucrării dânsei de doctorat, nu desfiinţează nimic. Doar nu recunoaşte complicitatea sa.

   M-am confruntat în activitatea mea didactică în învăţământul superior cu numeroase cazuri de plagiat. Nu doar studenţii cad în asemenea păcat. Prin urmare, am o oarecare expertiză în domeniu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s