PDL si „efectul fluturelui”

In Teoria Haosului sunt descrise acele sisteme complexe in care se manifesta o instabilitate numita si sensibilitate fata de conditiile initiale. Iar aceasta sensibilitate mai poarta si numele de „efectul fluturelui” si descrie situatia in care mici modificari ale conditiilor initiale conduc la rezultate haotice, care fac imposibila anticiparea efectelor pe termen lung. 

Spre aceasta m-a indreptat atat imaginea PDL de dupa alegerile locale, cat si recitalurile interpretate de infirmierii care-i bandajeaza ranile.

Conditiile initiale ale PDL sunt strict dependente de ultimul lor lider autentic, Traian Basescu. Glorificatori si detractori laolalta recunosc asta, dar in ultima vreme mai mult cu jumatate de gura. In special acum, odata cu esecul rasunator de la alegerile locale. Nicio vorba despre Traian Basescu. Doar niste pretinse telefoane amintite de Boc si diatriba lui Blaga: „Mesia nu mai exista! Au fost doi si unul l-am avut noi”.

Conditiile initiale au fost create de Traian Basescu singur pentru un partid incolonat cuminte si vesel in spatele lui…complet pe Ziare.com

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politica în pioneze. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s