Politică de duminică (9)

Aria lui Răcănel. Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, le-a cerut luni, de la tribuna plenului, celor din USL să nu acţioneze precum zicala dinte pentru dinte şi să demonstreze că ei respectă legea, supunând astfel la vot propunerea pedeliştilor de a renegocia funcţiile în Biroul Permanent. Corect ar fi fost să spună ca măcar ei să respecte legea. Concluzie: Din gură de pedelei se-auziră brotăcei!

Degetul nu-i scobitoare. Prim-ministrul Victor Ponta a susţinut că poliţia secretă din România s-a infiltrat în presa din Germania. Şi dacă-i invers, Victore? Eu mă întreb însă ce mai e secret în ţara asta, dacă totul e la vedere şi la mintea cocoşului. Nu cumva o parte presei germane e presă românească? Şi abia presa românească e cea care se desecretizează tiptil. Din dorinţă de mai bine, evident. De mai mult, şi mai evident. Că, vorba aia, de unde nu curge, pică. Oricum am privi lucrurile, când ai muci, nu te scobeşti în cur.

Videanu e antisemit. Adriean Videanu a comentat prestaţia lui Crin Antonescu în perioada în care a asigurat interimatul la Cotroceni, precizând că singurul pe care nu l-a criticat liberalul a fost Papa de la Roma. Este o discriminare fără precedent. Nici pe Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, nu l-a criticat.

Alţi ciobani, alţi câini, aceleaşi oi. Zice bârfitorul de serviciu de pe Ziare.com că în urma unor cercetări interne peste 60% dintre membri PNL doresc schimbarea. Conform sondajelor de opinie la nivel naţional, acelaşi lucru îl doresc peste 60% dintre români. De când tot ne jucăm de-a democraţia, cu ochii la lopăţică şi găletuşă, ne-a scăpat o altă schimbare. Dacă într-o vreme câştiga cine număra voturile, acum câştigă cel care numără votanţii. Oamenii nu se opun schimbării, ci ideii de a fi schimbaţi, spunea consultantul Peter Scholtes.

Toamna se numără berbecii. Nu cred că există un om de bună credinţă în România care să se îndoiască că (!) România, credibilitatea ei externă, a avut de suferit în aceste luni de zile. Doar din declaraţiile d-lui Antonescu, de exemplu, spune Vasile Blaga. Că cam aşa, Vasile. Bine că ne-ai lămurit cine a lansat prin cancelariile europene povestea cu lovitura de stat, puciul şi zdrenţuirea statului de drept. Crin Antonescu. Şi noi, fraierii, care credeam…

Vai de mincinosul care uită! Când îl apucă pe Boc mâncărimile sub limbă, nici exilul pe insula Paştelui Cailor nu-i poate şterge prostia. 1) Eu nu am spus tot timpul că în 2007 – 2008 nu s-a făcut nimic pentru fondurile europene… Am reuşit să recuperez în bună parte întârzierile României pentru că în acea perioadă nu a fost atras niciun euro bani europeni. Şi pentru că nu i s-a părut îndeajuns, a perseverat. 2) Am reuşit să pun la cale mecanismele de acreditare a fondurilor, a programelor, astfel încât banii europeni să vină. Dovadă stă faptul că am încheiat contract de miliarde de euro şi care se află în derulare. Concluzii: 1) Au fost nişte fonduri europene care n-au fost. 2) Să fie vorba de banii gestionaţi de tandemul Udrea – Boagiu, blocaţi de Comisia Europeană, pentru contracte dubioase? Bocule, scoală de te culcă!

Pălălaie, laie, s-o facem de oaie. Traian Băsescu a declarat că statul de drept a fost făcut ţăndări de USL. Şi cum nu ne puteam permite atâta risipă, a încins un foc ţapăn, a făcut totul tărâţe, ca s-o punem de mămăligă.

Urbanizare şi gunoi. Iată şi o mostră a filosofiei de partid a unui parlamentar PDL, Iulian Urban: Asistaţii sociali, nişte gunoaie care n-au muncit o zi în viaţa lor. Spre deosebire de reprezentanţii acestora, precum Urban, care sunt nişte breji care n-au gândit o zi în viaţa lor. Pe bani publici şi ei. Iar la câtă vrednicie ne arată, parcă tot nişte asistaţi sociali sunt.

Celui-lá qui fu foutu. Consilierul prezidenţial pe probleme de Afaceri Strategice, Securitate şi Politică Externă, Iulian Chifu, a declarat că riscăm oricând ca UE să meargă înainte şi să ne abandoneze în izolare şi ignorare. Ca să ne abandoneze cineva acolo trebuie, altfel nu se poate, ca noi să fim în izolare şi ignorare. Ceea ce ar însemna că situaţia e naşpa nu de ieri, de azi, ci mai demult. Vom fi fost suspendaţi temporar cumva din structurile UE şi NATO şi nu ştiam? Sau iarăşi facem partizanat de 2 bani?

Întrebare la Radio Erevan: De ce nu este trimis la culcare Dan Voiculescu? Răspuns: Pentru că nu-i place să doarmă doi în pat. Şi acum doarme raţiunea.

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politică de duminică. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Politică de duminică (9)

  1. Grasul zice:

    Am evidentiat subiectele Politicii de duminica de astazi 09.09.2012: PDL( Mircea Toader), Ponta, PDL(Videanu), Ziare.com, PDL( Vasile Blaga), Boc (PDL), PDL (Traian Basescu), PDL (Iulian Urban), Administratia Prezidentiala (Iulian Chifu), PC (Dan Voiculescu).
    Si eu care intelesesem ca domnul Horia Pana are afinitati de dreapta sau macar liberale!

    • Horia Pană zice:

      🙂 Ai dreptate, Grasul! Mi-au scăpat liberalii din satiră. Păi dacă volubilul Antonescu s-a dat lovit, ce era să fac! Am luat şi eu din presa săptămânii ce mi s-a părut mai interesant. Remarc analiza de conţinut pe care o încerci. Spor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s