Politică de duminică (17)

Ieşi a-fară…! Vasile Blaga: „Recunosc că ne-ar avantaja o ieşire a lui Băsescu.” Asta a încercat şi USL astă-vară şi nu a ieşit.

FRUNDAmentul statului. Senatorul UDMR Frunda György afirmă că „numitorul comun al Uniunii Europene şi al Împărăţiei Mariei Tereza sunt regiunile, iar viitorul se bazează pe aceste regiuni”, aşa că „va convinge România să o lase mai uşor cu statul naţional”. Pe mina mai că m-a convins. Şi o vom lăsa la fel de uşor precum Constituţia Ungariei revizuită în 2011: „Art. D – Având în minte faptul că există o singură naţiune ungară…” Iar în preambul se spune aşa: „Făgăduim a păstra unitatea naţiunii noastre.” Şi noi făgăduim la fel. Valahová baj? Hát persze nem baj![1]

Predica cuviosului Sportolomeu. Eurodeputatul PSD Cătălin Ivan a găsit soluţia pentru disciplinarea indisciplinaţilor: „Politicienii ar trebui să facă sport, pentru a învăţa ce înseamnă disciplina.” Alţii ar spune că ar trebui să facă armata. Măcar înainte de avansarea în grad. Eu spun că poate ar fi bine să facă în aşa fel încât să nu se şteargă la fund cu regulile.

Pre-eminenţa cenuşie. Ce-a făcut Ponta? Nu numai că a pus un deget pe rană, dar a şi scobit în ea: „Îl invidiez pe Crin pentru luxul pentru a face exact ceea ce gândeşte.” Victore, invidia nu e bună! Te strică la ficaţi. Te-ai gândit cumva dacă cineva care face exact ceea ce gândeşte, chiar gândeşte la ceea ce face?

Ci „videanu” a dicembre. Adriean Videanu consideră programul de guvernare al USL ca fiind „o colecţie de minciuni toamnă – iarnă”. Spre deosebire de cel al ARD/PDL, care este o colecţie „all seasons”. (From Facebook)

Sufinatul de mercuri. Sulfina Barbu e nostalgică şi uitucă pe deasupra. Nu mai ştie din cauza căror orgolii s-a dezaliat alianţa cu PNL. Şi zice: „Eu cred că o alianţă cu PNL este firească şi spun acest lucru pentru că am fost un mare susţinător al alianţei DA.” Amintindu-ne de dorinţele de fuziune de atunci, şi pentru că azi nu mai e atunci, eu supralicitez cu o nouă fuziune între PDL şi PNL sub numele de Partidul Naţional Liberal. De centru-dreapta, ca să nu mai fie dubii.

„Prioritizarea” priorităţilor USL. 1. Slogan: „Schimbare până la capăt!” Şi retur. 2. Din programul de guvernare, recitire: a) Stop traseismului! La intersecţiile nesemaforizate; b) Justiţie liberă de imixtiunile adversarului politic; c) Modificarea Constituţiei, care se va numi de-acum încolo Substituţie; d) Spunem oamenilor numnai adevărul. Cine nu ne crede, minte; e) Nu promitem mai mult decât putem face. Aşa că nu facem promisiuni; f) Vrem să redăm oamenilor speranţa. Singura care moare ultima; g) Conduita noastră trebuie să reintroducă sentimentul onoarei în politică. De exemplu, plagiatul din operele altora va fi considerat omagiat; h) Înfiinţăm Compania Farmaceutică Naţională, care asemeni Companiei Naţionale de Energie va avea proprii ei băieţi deştepţi; i) Promovăm parteneriatul public – privat, mecanismul eficientizat deja prin care finanţarea publică se duce la privată. Şi tot aşa (ca) înainte!

Am garajul meu… Băsescu adresându-se FMI-lor: „La vizita din vară eu eram într-un garaj.” Iar de ziua lui a spus: „Rămân acelaşi preşedinte, chiar dacă în ultimul timp am tăcut puţin.” Deci, nu a fost la garaj pentru reparaţii.

The Cosmetical’s. Magda Bistriceanu, Cosânezana PSD s-a mutat cu tot cu ruj, rimel şi fond de ten la Forţa Civică, lângă MRU. Femeia tot femeie. Cum se deschide un boutique, hop şi ea.

Sebastian Cadavăroiu. Acest Grimmini Cricket al politicii româneşti, Sebastian Lăzăroiu, ne anunţă că „în PSD sunt mulţi care îşi doresc funcţia de premier, cu atât mai mult cu cât se simte miros de cadavru”. Încă. Măcar atât putea şi Ponta să facă, atunci când a venit la guvernare. Să aerisească.


[1] În traducere liberă: Probleme, Gogule? Pă naiba!

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politică de duminică. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Politică de duminică (17)

  1. Grasul zice:

    Unde ma asteptam la putin umor gasesc o critica taioasa ca bisturiul implacabil al medicului legist. Ultimul paragraf aduce chiar si mirosul de cadavru!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s