Drobul de sare din capul lui Cristian Ghinea

cgDeşi s-ar putea să nu fie baş drob de sare, ci un alt material, mult mai discutabil în privinţa consistenţei.

Într-un interviu acordat Ziare.com, Cristian Ghinea ţine cu tot dinadinsul să se dea cu capul de tot pereţii, arătând cu degetul unde se îndreaptă îngrijorarea Evropii.

„Fraţilor!… (plânsul îl îneacă) Iertaţi-mă, fraţilor, dacă sunt mişcat, dacă emoţiunea mă apucă aşa de tare… suindu-mă la această tribună… pentru a vă spune şi eu… (plânsul îl îneacă mai tare.)… Ca orice român, ca orice fiu al ţării sale… în aceste momente solemne… (de abia se mai stăpâneşte) mă gândesc… la ţărişoara mea… (plânsul l-a biruit de tot) la România… (plânge)… la fericirea ei!… la progresul ei!… la viitorul ei! (plâns cu hohot).”[1]

Ce spune Cristian Ghinea, zis politolog, ziarist şi director al think tank-ului Centrul Român de Politici Europene este sfâşietor pentru orice minte cât de cât alfabetizată într-ale democraţiei:

„… aşa cum europenii nu au înţeles demiterea în vară a Avocatului Poporului, cum nu au înţeles faza cu ameninţările la adresa Curţii Constituţionale, tot în vara, aşa nu vor înţelege nici de ce are nevoie o nouă majoritate parlamentară să schimbe Constituţia.”

Ei bine, ăsta n-a plagiat. Mai bine o făcea.


[1] Nae Caţavencu în O scrisoare pierdută.

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Mass-media/Bloguri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Drobul de sare din capul lui Cristian Ghinea

 1. Ioan zice:

  Horia,
  Sunt tare curios cum vezi raportul Comisiei de la Vanetia. Sincer.

  De abia astept sa-l vad pe Becali presedintele PNL! 😉 Sa vezi atunci distractie!

  • Horia Pană zice:

   Ioane,

   Ai venit cu două probleme care nu au legătură cu cele scrise de mine. Dar voi răspunde la amândouă.

   1. Comisia de la Veneţia

   Înainte de a comenta eu ceva, iată Raportul Comisiei şi un comentariu cu care sunt în mare parte de acord. Deşi am şi unele rezerve asupra amândurora.

   În afară de faptul că raportul a fost publicat pe 17 decembrie 2012, cu mult după ce evenimentele s-au stins prin respectarea deciziilor CCR încă înainte de referendumul din vară, Comisia de la Veneţia remarcă „abuzurile” ordonanţelor de urgenţă indiferent de guvernare. Nu face nici o remarca legata de vreo lovitură de stat sau de distrugerea statului de drept. Doar ia în seamă alegaţiile ambelor tabere şi-şi dă cu părerea prin nişte recomandări generaliste. Şi spun asta deoarece Comisia recunoaşte ambiguităţile constituţionale şi legislative.
   Una peste alta, e un raport care repetă disputele de opinie de pe scena politică românească fără să clarifice nimic concret.
   Interpretările jurnalistice asupra raportului ţin de simpatiile partizane ale autorilor.
   Situaţia din vară generată de USL este discutabilă prin procedură, prin „arderea etapelor” legislative, prin nota ei belicoasă şi de aceea nechibzuită. Dar este urmarea abuzurilor majorităţii politice anterioare, care a procedat însă mai insidios şi în etape succesive prin care şi-a subordonat, prin oameni introduşi abuziv în funcţii de decizie, instituţii pretins independente de politic. Deci buba e mai profundă, nu doar la majoritatea USL de atunci.

   2. Becali

   Poţi să-l aştepţi pe Becali şef la PNL mult şi bine. N-o să fii singur. Vei avea alături pe cei care abia aşteaptă să-l vadă pe Dan Diaconescu preşedintele ţării, pe cei care o aşteaptă pe Monica Macovei preşedintă la PDL, pe cei care îl văd pe Cartianu academician sau pe Mircea Geoană înţeleptul naţiei. Dar mai ales vei avea alături pe cei care habar n-au că Becali nu e membru PNL.
   Crede-mă, e un sarcasm lipsit de răutate! 🙂

 2. Grasul zice:

  Domnule Horia Pana, articolul dumneavoastra cam seamana a manipulare pri prezentarea trunchiata a argumentelor lui Ghinea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s