Tartine cu „icre” de creier

fried_brainNu, nici vorbă despre vreo reţetă culinară, deşi există una cu această titulatură, care poate chiar vă va face cu ochiul. Ci despre acele „icre” cărora unii le spun idei puse pe tapetul public. Şi cum aş putea ignora asemenea trufandale?

Tartina cu „icre” de creier ‹‹Monica Macovei››

Justiţiara şi europarlamentara Monica Macovei se laudă pe blogul personal că a câştigat încă un proces, în calitate de avocat, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, împotriva României. Nu comentez speţa în cauză, care poate fi studiată de fiecare dintre dumneavoastră conform trimiterii (link) pe care o găsiţi pe blogul respectiv. Comentez însă faptul că d-na Monica Macovei se mândreşte cu justiţia românească cea profesionistă, făloasă şi independentă, dar se şi umflă în pene când o bate la CEDO de-i merg fulgii. Nu numai atât, ea îşi face chiar un titlu de glorie din cele 20 de procese, din 2001 până în 2013, în care CEDO a pus justiţia românească cu genunchii pe coji de nucă. Între timp a fost şi ministru al Justiţiei, apoi apărătoare a tabuului unei justiţii ce, precum se vede, e cam vai de mama ei.

Penibil!

Tartina cu „icre” de creier ‹‹Cristian Preda››

Tot pe un blogul personal, un alt justiţiar europarlamentar, Cristian Preda l-a pârât pe Victor Ponta la Comisia Europeană proferând o minciună ce egalează porcăria „loviturii de stat” din vară.

Şi spune dumnealui, la Strasbourg, aşa: „Săptămâna trecută, primul-ministru român a criticat decizia unui tribunal care-l condamnă pe unul dintre aliaţii săi de la guvernare, Dan Voiculescu, declarând că verdictul trebuie modificat.”

Ce a spus Ponta: „Eu m-am uitat cu ochiul unui jurist şi cred că decizia judecătorului de la tribunal a fost o decizie greşită şi ar trebui CSM, cine se ocupă, să vadă de ce a dat acea decizie. Cât domnul Voiculescu nu e senator, se judecă la instanţa obişnuită, când devine senator, merge la Curtea Supremă (…) Mă opresc aici ca să nu fiu acuzat că atac un judecător, Doamne fereşte! Nici nu ştiu cine e judecătorul de la tribunal, eu vă spun opinia mea ca jurist, pe procedură. Competenţa după persoană este apreciată de judecător. Eşti senator, te duci la Curtea Supremă. Nu eşti senator, rămâi la tribunal. Nu poţi să fii şi senator, şi nesenator.”

În primul rând, nu era „decizia unui tribunal care-l condamnă pe Dan Voiculescu”, pentru că procesul nici măcar nu a început, ci era decizia de a trimite dosarul de la Tribunalul Bucureşti spre judecare la ÎCCJ, cu toate că, printr-un artificiu ordinar, Dan Voiculescu, ales senator, nu a şi devenit senator, amânând depunerea jurământului.

În al doilea rând, Victor Ponta nu numai că nu a spus o vorbuliţă despre modificarea vreunui verdict, dar nici nu există vreun verdict câtă vreme procesul nici nu a început.

Abject!

Tartina cu „icre” de creier ‹‹Victor Ponta››

Acum aproape două zile, Victor Ponta i-a dat o replică memorabilă şi binevenită grandilocventului Crin Antonescu, afirmând, legat de glumiţele acestuia despre „Pactul de la Cotroceni”, astfel: „Nu semnez lucruri caraghioase, semnez lucruri necesare.”

Se pare însă că logoreea este boală molipsitoare, pentru că Victor Ponta şi-a dat în petec mai abitir decât atunci când îşi acoperea creierii cu şapca maoistă sau se „che guevariza” pe el mai mult decât l-ar fi putut mâna prudenta inteligenţă.

„Avem o şansa istorică, nu ştiu cine a mai avut-o, doar FSN-ul. Avem o majoritate, avem credibilitate, nu prea avem adversari”, a declarat el la Realitatea TV.

Oricât m-aş chinui să caut vreo explicaţie ascunsă, trimiterea la FSN ca şansă, adică circumstanţă favorabilă, este cumplită.

Sinistru!

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Note de promenadă. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Tartine cu „icre” de creier

 1. Jan Valjean zice:

  Monica Macovei,fosta procuroare comunista care condamna oameni pentru mici furturi si-i trimitea la canal,o adepta clara si membra a MISA,care l-a facut scapat pe guru Bivolaru-maniacul sexual si pedofil,produce o greata imensa romanilor care inteleg cu adevarat care este jocul acestei tradatoare de tara,fiind o agenta a evreo-unguro-americanului Soros,alaturi de altii ca ea gen Patapievici,Plesu,Liiceanu,Alina Mungiu Pippidi si toti ceilalti implicati in sustinerea proiectului devastator pentru Romania RMGC,de la membri ai serviciilor,politicieni si ziaristi acoperiti sau nu,toti niste corupti si tradatori ai intereselor Romaniei,impreuna cu guvernatorul masaverde-seku,Basescu.

  • Horia Pană zice:

   Jan Valjean,

   Deşi am motive întemeiate să o apreciez negativ pe Monica Macovei, nu mă hazardez să iau de bune ce au scris despre legăturile ei cu MISA şi Bivolaru „Tricolorul” lui Vadim sau „Gardianul” de pe-atunci, al lui Racoviceanu.

   De asemenea, nu simpatizez cu rasismul şi antisemitismul nimănui. În acest caz, la adresa lui Soros. Ceea ce a făcut el în România primilor ani de „democraţie originală” a fost să finanţeze organizarea unei societăţi civile autentic democratice. Şi asta merită salutat. Ceea am făcut însă noi cu banii lui e altă poveste. Cea a deturnării de fonduri şi a partizanatului politic în care s-au complăcut multe din ONG-urile respective.

   Interesele României – privite ca interesele cetăţenilor români – sunt acelea de ieşire din trecutul autarhic al „neaoşismului” ruralo-ortodox, al „păşunismelor” şi „sămănătorismelor” care au avut şi ele vremea lor sau al radicalismelor vindicative de tip legionaroid. O Românie scufundată în sine şi complăcându-se doar cu sine este o Românie ratată, fără misiune, fără viitor.

 2. Sorin zice:

  Nu spun nu unei opinii care poate fi, într-adevăr, reală. Dacă mi se aduc argumente. Chiar şi argumente ce pot fi combătute… La urma urmei, cam aşa văd eu progresul unei societăţi, din idee urmată de argumente pro şi contra. Poate greşesc… Nu pretind să am dreptate. Însă, cum afirmă d-na Macovei pe blogul dânsei, acest proces este din anul 1998, când preşedinte era Constantinescu ( alt …escu ) şi care a afirmat că nu a putut face nimic spre binele poporului pentru că a fost învins de către sistem !?!

  Acel sistem, care l-a învins pe preşedinte atunci, este grav încercat acum. Prin tot felul de procese pe la CEDO… Să nu uităm că roata se … roteşte ! Ăsta este scopul roţii ! Însă noi vrem să-l uităm, să spunem că nu-i aşa, că noi n-am făcut ce am făcut … Şi ajungem să ne punem întrebarea regăsită în titlu unui film: De ce oare toate mi se întâmplă numai mie ?

  Toate numai mie, aici însemnând: scumpiri de gaz, curent, carburant şi, implicit, scumpiri la toate produsele …

  Colac peste pupăză, ne mai aflăm că România a mai pierdut un proces la CEDO … Oare de ce pierdem procese la CEDO ? Aceasta este întrebarea care, în mod normal, ar fi trebuit pusă. Nu trebuie să aducem acuze Monicăi Macovei. Putea fi oricare jurist, avocat, magistrat din România.. Întâmplător a fost chiar ea. Buba este un sistem plin de … bube !!! Iar acest sistem este, momentan, condus de d-na ministru … fără apartenenţă politică ! Îmi scapă numele …

  • Horia Pană zice:

   Dragă Sorin,

   Cum bine spui, putem ave opinii sau interpretări diferite asupra a o grămadă de lucruri. Cum prewa bine putem greşi amarnic. Ca să nu greşesc interpretând doar un caz, am făcut trimitere la toate cele 20 de cazuri cu care se mândreşte d-na Macovei. Tot respectul pentru avocata care este. Dar când te făleşti că învingi justiţia românească şi în acelaşi timp o consideri sfântă, mi se pare că e cam ca nuca-n perete.
   Când noi, ăstia, nemuricii Monicăi Macovei, aducem critici la adresa justiţiei suntem calificaţi în fel şi chip şi ni se pune în vedere să ne închidem gura, că aducem atingere actuluid e justiţie şi statului de drept. Păi dumneaei, prin aceste procese câştigate la CEDO, critică de fapt justiţia mai abitir decât o fac alţii.
   Nu e asta ipocrizie?

 3. Grasul zice:

  Un alt punct de vedere privind activitatea doamnei Macovei si asaltul mediatic impotriva justitiei ar putea fi cel din articolul: http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-14014456-regimul-teroare-inculpatului-voiculescu.htm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s