Politică de duminică (36)

Basescu--dupa-intalnirea-cu-Rompuy--Romania-nu-are-nevoie-sa-stea-cu-mana-intinsa

Din motive independente de voinţa mea, postez acestea astăzi.

● Doar de amorul hazului. Traian Băsescu: „România este printre statele care nu au nevoie să stea cu mâna întinsă pentru a-şi plăti pensiile şi salariile.” Nuuuu!

23 de ani de la debutul mitingului din P-ţa Universităţii. În lipsă de alte simboluri, Iniţiativa România Liberală, păstorită de Chiliman, se foloseşte de P-ţa Universităţii. Mai ştim şi pe alţii. Nimic nou. Dar tot pe 22 aprilie s-au mai întâmplat şi altele:

– 21 de ani de când: (1) în ziarul Dreptatea, al PNŢCD, apare articolul intitulat Frământări în PNL; (2) în ziua de 22 aprilie nu s-au consemnat evenimente rutiere;

– 20 de ani de când: (1) a fost adoptat bugetul pe 1993; (2) gardul Bisericii Domneşti din Curtea de Argeş a intrat în reparaţii.

Vă salut din mers! Tăriceanu: „Salut Iniţiativa România Liberală… Eu nu fac parte din această initiaţivă, denumită Iniţiativa România Liberală, aşa încât referirile care s-au făcut cu privire la persoana mea vreau să ţină cont de această atitudine şi de această poziţionare… Prefer să îmi păstrez libertatea de mişcare… Mi se pare deplorabilă atitudinea preşedintelui partidului.” Într-adevăr, o poziţie fermă, dar oscilantă, cum s-ar zice. Ca-n primăvara lui 2005.

Împletirea despletitelor. Cristian Preda: „Prezidenţialele vor forţa coagularea dreptei.” Cum avem totuşi mai multe „drepte”, fiecare mai dreaptă decât cealaltă, musai că ele vor încerca să se împlească mai degrabă, decât coagula, şi chestia va semăna cu o nacelă de nuiele, în care se vor înghesui, claie peste grămadă toţi liderii „dreptelor”, suflând aer cald în balon şi plutind astfel pe deasupra realităţii.

Concurs de selecţie pentru Mister România 2014. Noul prim-vicepreşedinte al PDL, Liviu Negoiţă: „Vom face o procedură modernă în interiorul partidului, astfel încât colegi din interiorul partidului, cei care doresc, cei care sunt competenţi să participe la acest proces electoral intern. Sigur că în acest proces noi acceptăm şi personalităţi din afara partidului, personalităţi de dreapta, care doresc să candideze în 2014 pentru cea mai înaltă funcţie în statul român.” Deja prima selecţie a fost făcută: colegi din interiorul partidului versus personalităţi din afara partidului.

Dar întrebaţi un cubanez, un cubanez! Che-guevaristul Mazăre răcneşte că se va duce la che-guevaristul Ponta să pârască un ministru care i-a cerut mită. În chestia asta este tot atât adevăr cât a fost în promisiunea lui Castro şi Che Guevara că poporul cubanez sărăcit de imperialismul american va deveni poporul cubanez îmbogăţit de comunismul cubanez. Update: ministrul era un funcţionar, iar mita era o serie de aberaţii.

La Vass qui crie. Andreea Paul (ex-Vass): „Salariile şefilor de companii nu scad la comanda politică a lui Ponta.” Cine să ştie asta mai bine decât consiliera lui Emil Boc, pe când premier fiind decretase scăderea salariilor „nesimţite” din companiile de stat?

Un român de român. Daniel Constantin: „USL trebuie să rămână unită până când efectele economice vor fi vizibile şi vor fi resimţite de către cetăţeni.” Şi-atunci se scapă cine şi cum poate. Iar celălalt, din nou, va fi de vină. Nu-i aşa că-i frumos?

A la Turcan, bre! Raluca Turcan: „Ca opţiune personală, aş încuraja chiar ca la modificarea Constituţiei să definim prin Constituţie căsătoria ca relaţia dintre femeie şi bărbat.” Orice relaţie?

Füzes Oszkár, ambasadorul Ungariei la Bucureşti: „În relatiile dintre noi există poveri istorice uriaşe şi din când în când mai apar, cum se zice, cartofi fierbinţi.” De asta or fi pompierii pe primul loc în încrederea românilor?

Am ales un imbecil. Iertare! Deputatul USL/PSD, din colegiul meu, Bogdan Diaconu, este un xenofob sadea. În afară de faptul că blogul lui politic pute de un anti-maghiarism tembel, depăşind tembelismele unor lideri maghiari, în loc să informeze despre activitatea lui parlamentară, acum are ce are şi cu germanii: „În Germania fascismul a ajuns la putere prin vot popular. Poporul român nu a cauţionat comunismul, aşa cum au făcut alte popoare cu fascismul.” Măi să fie, de anticomunişti ce-am fost toţi?! Tăntălăul nu ştie că Arici Pogonici nu era carte de istorie.

Liviu Dragnea vrea ca legea regionalizării să fie trecută de Parlament prin asumare. Precis nu prin asomare?

Cezar Preda, o actualitate politică în veşnic retard: „Cred că prim-ministrul îşi va pune colegul la punct imediat, pentru că numai un om care nu cunoaşte importanţa proiectului poate să spună o asemenea enormitate, că regionalizează o ţară prin asumarea răspunderii Guvernului..” Adică cum au făcut şi dumnealor, în guvernările Boc. Nu, Ponta l-a pus pe Dragnea exact unde trebuia. La punct ochit, punct lovit.

Teodosie pidosnicul. Cine nu ştie de ce îi zic aşa, să „frunzărească” internetul. Arhiepiscopul Tomisului l-a trimis pe Remus Cernea la lecturi biblice. Eu l-aş trimite pe Teodosie la lecturi, pur şi simplu.

Gabi s-a pierdut cu Firea. Ce mi-e mintea tip Vanghele, ce mi-e aia lu’ Pandele. Populismul e făcut şi de „voluntari”. „Eu, ca parlamentar, am până în 1.000 de euro indemnizaţie, dar să nu se supere pe mine colegii noştri consilieri, experţi, nu toţi, dar mulţi directori, directoraşi, ajung şi la 180 de milioane de lei vechi. Ei sunt funcţionari.” Dacă ar fi utilizat ca orice român inteligent prevederile legii 544, privind informaţiile de interes public, ar fi aflat că aberează. Dar cum nu e, nu e şi basta.

Nea Piţigoi, părerolog pe Ziare.com. Titlu: „În preajma Floriilor, Traian Băsescu a scos din teacă ramura de măslin.” Şi i-a altoit pe toţi cu ea.

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politică de duminică și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Politică de duminică (36)

  1. Grasul zice:

    Chiar ca nu ma prind unde e hazul in textul exemplificat ca fiind „de amorul hazului”! Mie nu mi s-ar parea amuzant un om care dupa mult efort reuseste sa isi scoata afara capul pana la nivelul nasului din apa care ameninta sa-l inghita definitiv, dar gusturile nu se discuta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s