Politică de duminică (41)

drummerAmerkăloaiei. Cunoscând încă de anul trecut părerea lui despre cancelarul german Angela Merkel, cum putem oare interpreta zisele lui Crin Antonescu: „Eu am comisie, da’, în comisia mea eu sunt Merkel.” Autocritică?

Dilemă de dilemă. Spune Traian Băsescu, despre revizuirea Constituţiei, aşa: „Revizuirea actuală reprezintă un risc de blocare a statului.” Nu contest brambureala ce însoţeşte revizuirea, dar zău că nu ştiu ce-i de preferat: să blocheze statul sau să-l schingiuiască în continuare, ca până acum.

Înjugarea verbelor. Radu F. Alexandru, intelectual literat de altfel, nu doar activist PDL din poziţia de vicepreşedinte, are ceva probleme cu gramatica politică când spune că „ S-a dovedit că Angela Merkel nu este agent electoral al PDL”. Păi nu este, mai precis nu mai este, dar a fost.

Aberaţia zilei. Aberantul de care pomeneam duminica trecută aberează cu repetiţie. Vezi, Doamne, „Crin Antonescu este puternic marcat de Securitate, cu S mare” pentru că reprezentanţii USL din Comisia de revizuire a Constituţiei au propus schimbarea titulaturii Consilului Superior de Apărare a Ţării în Consiliul Naţional de Securitate. Nu-i mai bine să interzicem cuvântul „securitate” şi să-l scoatem din limba română? Astfel, nu doar că îl aruncăm la „coşul de gunoi al istoriei”, dar nici nu mai oferim idioţilor prilejul de a se juca cu el ca mâţele cu motoceii. Că de crăpat ca ele, nu crapă.

Ah, famelia mea, mânăstire, maici, chef! Ilie Sârbu, un oarecare, cum bine se ştie, e năcăjât, aman, aman, pe unii. „Alta e când la nivel naţional, dupa discuţiile care au avut loc, acum apare un alt coleg de-al nostru care îl face praf pe premier”, zice el. Zii bogdaproste că nu s-a luat de ginerele matale! Că ieşea ca la Stana Izbaşa: „De mult aud mereu doar vorbe goale/ Eu le ascult dar nu mai am răbdare/ Tu şti prea bine ce mult mi-aş dori/ Ca mine tu să fi.”

Crăpi, Suzette! Deputaţii au decis un mic dejun cu rugăciune. Nu acum, după! În „sectembrie”. Când va trebui să mănânce, nu să bea aghiazmă. Sau e invers?

New DVD Release. Un fel de Dă –Vă – Dracului!, în varianta Pe Aripile Dunării. Elena Băsescu Eba, e ba nu! După cum a fost la mare sau la mică. Şi i-a zis lui Cătălin Ivan, colegul ei de dat UE: „Lăutare, schimbă placa!”  De gustibus non disputandum!

Vociferatu. Oh, nu, nu e Fritz Murnau şi nici Max Schreck. E Cătălin Predoiu. „PNL este o emblemă uriaşă pe o casă dărâmată de incompetenţă.” Nu era când dumnealui a candidat dărâmător din partea PNL la Buzău, luându-şi-o în buză. Acum îşi închipuie că el e alesul lui Băsescu. Să fie cu competenţă. De unde vrea tata-socru s-o culeagă!… Cum, de unde? De la stat bine.

Voi mă vedeţi, dar nu-s! Mihai Răzvan Ungureanu. Cum, cine? Sunteţi răi! „Vizita lui Ponta la Berlin nu a contat deloc în media germană.” Absolut corect. Media germană s-a oprit instantaneu şi a dat acest breaking-news! Apoi a transmis 24 de ore din 24 un clip cu FC… FC Pauli, din liga secundă.

Figuratio in integrum. PPDD şi-a retras reprezentanţii din Comisia pentru revizuirea Constituţiei. Liderul lor, Daniel Fenechiu, a explicat să înţeleagă şi Magda Ciumac: „E o mascaradă!” Orice încercare de a le spune că nu sunt aşa ceva a fost sortită eşecului.

Oul sau găina? Deputatul PDL de Ialomiţa, Gheorghe Tinel, de-al nostru, dar sibilinic, despre traseism: „Introduci în Constituţie lucruri pe care ar trebui să le duci cap-coadă ca principiu. Care e mai important? Oul sau găina?” La Avicola Slobozia s-a întrunit un conclav la care participă, în colţul portocaliu, Dumnezeu şi Sf. Augustin, iar în colţul trandafiriu, Adrian Năstase şi Charles Darwin. Box!

 Răscoală în PRM: Liderii de filiale l-au dat jos pe Vadim. Cât de jos au coborât ei ca să-l găsească?

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politică de duminică și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s