Politică de duminică (50)

3Adicătelea, jubileu. Dar nu-s motive de jubilaţie.

Crin Antonescu: Nu pot să am încredere în CSM. Cum să am încredere în CSM, care ar trebui să fie arbitru în lumea justiţiei…” Cu încrederea asta e o problemă. În afara faptului că declaraţiile politicienilor ar trebui să fie un pic mai la obiect decât cele ale Simonei Sensual. Avem încredere în instituţii sau în personalul care le deserveşte? Instituţia în sine n-are nici o vină pentru modul în care se comportă anumiţi slujbaşi de-acolo. Avem o problemă însă atunci când legea e ciudată. De exemplu, în legea privind CSM, la art. 30 se spune astfel: „(1) Consiliul Superior al Magistraturii are dreptul şi obligaţia de a se sesiza şi din oficiu pentru a apăra judecătorii şi procurorii împotriva oricărui act care le-ar putea afecta independenţa sau imparţialitatea ori ar crea suspiciuni cu privire la acestea. De asemenea, Consiliul Superior al Magistraturii apără reputaţia profesională a judecătorilor şi procurorilor. (2) Judecătorul sau procurorul care consideră că independenţa, imparţialitatea sau reputaţia profesională îi este afectată în orice mod se poate adresa Consiliului Superior al Magistraturii, care, după caz, poate dispune verificarea aspectelor semnalate, publicarea rezultatelor acesteia, poate sesiza organul competent să decidă asupra măsurilor care se impun sau poate dispune orice altă măsură corespunzătoare, potrivit legii.”

1. Problema cu învinovăţirea pentru suspiciunile privind justiţia a devenit un fel de lezmajestate, ceea ce, fie vorba între noi, ne duce cu gândul la monarhiile absolutiste şi nu la instituţiile democratice.

2. Iar acest repetitiv poate care nu obligă este echivalent cu poate şi să nu, fapt care lasă o problemă de integritate profesională la nivelul discreţionarului.

Monica Macovei: Cazul copilului muşcat mortal de un câine „comunitar”. Oprescu trebuie să îşi dea demisia din funcţia de primar pentru că 6 ani nu a făcut nimic pentru a preveni uciderea lui Ionuţ şi rănirea altor oameni de câinii maidanezi.” Ceilaţi primari, de la Crin Halaicu la Ciorbea, Lis, Băsescu, Murgeanu şi Videanu sunt absolviţi prin dispensă de timp. Tot aşa cum se taie panglici la proiecte iniţiate de predecesori, să se taie şi aţa nefericirilor lăsate în urmă.

Eugen Tomac: „Ponta să-şi dea demisia dacă proiectul Roşia Montană este respins.” Dar conform protocolului deja înrădăcinat. În 5 minute sau în secunda 2. La alegere.

Tăcerea e de aur. Elena Udrea: „Ponta şi Antonescu şi-au bătut joc de dezbaterea pe Roşia Montană.” Mai bine nici o dezbatere, ca guvernul de dinainte de dezbatere.

Bot. Octavian Bot, PNL. Nu Mălin Bot, EvZ. Ca să nu credeţi tot ce spune presa. „Am fost la proteste în pantaloni scurţi. Ponta s-a dedublat.” O fi venit în pantaloni lungi.

Teodor Baconschi, cică fost ministru de Externe: „Titus Corlăţean nu se ocupă de Schengen, dar politizează MAE.” Baconschi crede că s-a ocupat de Schengen şi că nu a politizat nimic. Acuma ştiţi de ce am fost în Schengen şi nu mai suntem?

Elena Udrea: Exigenţele mele au mai crescut. Pentru toate este nevoie de bărbatul potrivit.” În lipsa unui Cocoş e bun şi un Scorpion.

Andreea Paul: „32 zile pe an femeile din România lucrează gratuit.” Şi uite-aşa s-a dus naibii toată teoria femeii ostracizate de bărbat.

Valeriu Zgonea: „Vreau un oraş european, curăţat de câini.” Eu aş vrea un oraş european curăţat de jigodii.

Monica Macovei: „Cu Antonescu în frunte, România riscă să devină o ţară bolnavă.” Dacă asta de acum e sănătate, eu zic să încercăm şi-o boală. Poate, după aia, câştigăm măcar imunitate, şi tot e o chestie.

Ludovic Orban, despre eutanasierea câinilor: „Nu avem dreptul să distrugem creaţia Domnului.” De ce mă dai dracului, domnu’ Orban? Vrei să devin câine?

Cristian Preda: „Caut aliaţi pentru o politică în favoarea capitalismului.” Păi atunci lăsaţi-i pe cei din Piaţă în legea lor, nu-i mai cocoloşiţi!

Eugen Tomac, lider Mişcarea Populară: „Cetăţenia să fie acordată pe criterii etnice.” Ori partidul ăsta are rădăcini naziste, ori dumnealui vrea să le facă rău basarabenilor. Care, conform unor legi, nu sunt români, ci moldoveni. Sau pur şi simplu e dobitoc.

Victor Ponta: „Eu nu vreau ca Antonescu să fie ca Băsescu.” Nici Antonescu nu vrea ca Ponta să fie ca Băsescu. Şi uite-aşa, din acest joc iese la lumină, pe rând, câte-o nulă.

Victor Ponta: „Sunt de acord cu exploatarea gazelor de şist.” Care dintre voi, că m-am încurcat?!

Moş Crăciun v-aduce vouă, un cârnat şi două ouă. Vasile Blaga anunţase că în septembrie PDL va organiza „guvernul din umbră”. Acum îl anunţă pentru decembrie, de Crăciun, când va aştepta iepurele de Sfânta Marie. Are două şanse: 15 august sau 8 septembrie. Deci, rămâne cum am vorbit la-nceput, septembrie.

Radu Stroe şi sinistraţii din Galaţi : „Avem nevoie de la Dumnezeu să nu mai plouă.” Domnu’ Stroe, tot românul ştie că până la Dumnnezeu te mănâncă sfinţii. Aţi încercat să sunaţi la Ilie?

Cum ne vindem ţara. Gheorghe Flutur: „De la PDL Suceava a început revoluţia portocalie.” Şi astfel, regionalizarea lui Flutur a mutat Suceava în Ucraina.

Pâine şi circ. Traian Băsescu, în vizită la Ţebea, huiduit, aplaudat şi bombardat cu pâine. Ca să ştiţi şi voi, români, de ce s-a redus TVA la pâine. Jos USL! Jos Guvernul!

Traian Băsescu: „Cred că ar trebui să merg la Roşia Montană.” Dacă n-ai păstrat pâine de la Ţebea, mai bine nu. Că ăia de-acolo n-au decât steril.

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politică de duminică și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s