Politică de duminică (56)

Facebook-Funny-Pics1Facebook: Politicieni de politicieni, politicieni de intelectuali şi comentatorii lor

Victor Ponta

Ultimele trei postări, în ordine cronologică, sunt tot atâtea urări: (1) postului Radio România pentru surclasarea, la număr de concerte transmise, a Radiodifuziunii Franceze cu 157 la 154; (2) lui Mihai Gâdea, un jurnalist şi un om pe care îl apreciez ffff mult! Sănătate şi un an 2014 care să se termine aşa cum ne dorim toţi!”bănuiesc că e vorba de „ ei toţi”, deoarece am justificate îndoieli că e vorba de „noi toţi”; şi (3) lui Titus Corlăţean, Felicitări pentru întreaga ta activitate profesionistă şi eficientă ca Ministru de Externe!”.

Despre politica externă a Guvernului Ponta se exprimă explicit regizorul şi jurnalistul Dan Alexe: Acum că Ponta s-a pitit ca să nu se vadă cu ticăloasa de americancă apare limpede un alt dezastru, pe care românii, trăind într-o bulă etnocentrică, nu îl văd: în atâta vreme de când e la putere, acest prim ministru nu a făcut nicio declarie de politică externă.” Maxime felicitări!

Un ţuţăr de-al lui Ponta scrie: „Nu vă lăsaţi călcaţi în picioare voi ne reprezentaţi pe noi care dorim o Românie normală şi puternică!” Eu i-aş spune dumnealui că pentru a avea o Românie normală şi puternică ne trebuie şi politicieni normali şi puternici. Cât despre a nu ne lăsa călcaţi în picioare, probabil că astfel se explică sprintul spre alte meleaguri, de deunăzi, al premierului Ponta. Ca să nu fie călcat în picioare. Iată un om puternic şi normal!

Un comentator mai aplicat scrie şi el: Gata bre, hai acasă, că a plecat balaurul!”😀

Crin Antonescu

Tot ultimele trei postări şi, de asemenea, trei urări: (1) „La Mulţi Ani, 2014!”, un fel de să avem 2014 mulţi ani de-acum încolo, că 2015 nu se grăbeşte; (2) La Mulţi Ani de Sf. Vasile!; şi (3) La Mulţi Ani de Sf. Ioan! Şi mai în urmă tot urări, colindători, televizări, foto-strângeri de mână şi condoleanţe pentru Mandela. În rest, chestii de genul „Azi am prezentat raportul activităţii Senatului…, (dar nu vă arăt că nu meritaţi)

Un ţuţăr antonescian: Vă doresc ce vă doriţi. Vă doresc un specialist în imagine. Vă doresc să nu aveţi încredere în nimeni. Vă doresc să fiţi soluţia din decembrie. Vă doresc aliaţii pe care îi aveţi şi azi, pentru primul mandat. Vă doresc un program pentru România care să nu poată fi refuzat de electorat. Vă dăruiesc o rugăciune de campanie «Fereşte-mă, Doamne, de hărncia prostului».”Nimeni nu se îndoieşte, zic eu, de bunele intenţii ale suporterului. Dar să nu aibă Antonescu încredere în chiar nimeni o fi treabă de om sănătos? Şi aceiaşi aliaţi, cu încrederea zero urată mai devreme? În schimb, despre hărnicia prostului, eu zic că nu-i nici un pericol.

Un comentator mai aplicat: Nu e rea asta cu onomasticile, dar nu sfinţii ne scot pe noi ca şi naţie din rahatul în care suntem. Domnu, şi eu am să vă votez, numai să fiţi ceva mai incisiv şi implicat acolo în parlament când apar pe ţavă tot felul de mizerii de legi care numai pentru binele naţiunii nu sunt.”

Alături de Preşedintele Nostru

Nu mai pomenesc postările, fiindcă sunt aceleaşi din Evenimentul Zilei, România Liberă şi Adevărul. Dar voi pomeni stilul comentatorilor de la ultima postare, cea cu Victoria Nuland. Sunt două tipuri mari şi plate: (1) adulatorii: „Respect! Domnului Preşedinte Băsescu!”(repetat aidoma, obsedant, de diverşi); „Se vede emoţia pe faţa preşedintelui, madam e mai versată,oricum Băse al nostru ştie săşi aleagă cuvintele, chiar şi pline de emoţie….”; „Felicitări D.lui Preşedinte”; „Un preşedinte pe care îl vom plânge”; şi (2) şi aceiaşi, care devin însă avocaţii lui Traian Băsescu şi procurorii acuzatorilor lui Traian Băsescu. Aceştia din urmă sunt daţi afară din sală, rămânând postate doar rechizitoriile: d-nule X, ai probleme grave la mansardă!”; D.le Y eşti o năpârcăşi un dobitoc”; După ce că te numeşti cum te numeşti mai eşti şi idiot”; „Mare „norocos” trebuie să fii, mai ales cu aşa părinţi, că doar lor le datorezi gradul tău de inteligenţă…nu?” După cum vedeţi prea bine şi ni se spune mereu şi mereu, toată mizeria, ura şi prostia s-au strâns doar la USL. Sau nu?

Vasile Blaga

Ultimele trei postări sunt două urări, de Crăciun şi de Anul Nou, şi una privind un seminar organizat de Fundaţia Konrad Adenauer. „Au fost dialoguri foarte vii”, scrie Blaga sau vreun grămătic de partid. Deşi au fost dialoguri vii, pentru cei interesaţi de aceste dialoguri ele rămân literă moartă.

Un comentator (PDL are mai puţini decât cei de mai sus) scrie despre un adevăr dur şi incontestabil: Să faci Opozie NU înseamnă să te cari din sală şi să-i li pe ăilai să facă ce vor, NU înseamnă „grevă parlamentară”, adică chiul pe banii ntri. Să faci Opozie înseamnă: să stai dracului acolo la orice vot, să faci scandal când se întâmplă lucruri scandaloase, să dai la presă că se pregătte ceva, să-ţi faci aliae cu oameni zdraveni la cap din USL ca să blochezi asaltul penalilor asupra statului. Că da, mai sunt şi în USL oameni zdraveni, de-aia n-a mers totul ca uns maea trecută („marţea neagră”, n.a.).

Despre cum comunică însă PDL cu puţinii care i-au mai rămas alături, iată un exemplu: Domnule Blaga am trimis multe scrisori către PDL. DE CE NU RĂSPUNDEŢI?” Nu pot şti ce-are-n cap respectivul comentator. Poate cei de la PDL ştiu şi li s-a aplecat. Dar dacă ăştia votează PDL şi nu USL, e rău să-i spui un mulţam şi să-i trimiţi de-un mail speranţă?

Teodor Baconschi

Ultima postare a dumnealui sună astfel: Am trăit peste 7 ani în Franţa, la studii şi mai târziu ca ambasador al României. Acolo m-am dezadaptat parţial: din observaţii şi interacţiuni zilnice, am rămas cu ideea că există o legătură între politeţe şi politică.”

Cu câteva zile mai înainte scria despre accidentul de schi al lui Michael Schumacher:
A quelque chose malheur est bon1: de pildă să schiezi în Franţa, unde vine elicopterul medical în 5 minute şi intri pe mâna unor neurochirurgi excepţionali. Schumi ştie de ce ! 🙂 

Criticat de o cititoare pentru sarcasmul chinuit prin care nu ştim în cine a vrut să împungă, replică aşa, dar fără a ne lăsa să ştim ce a scris de fapt „politicos, evident, numita de el „fătucă”:

Tocmai mi-a scris o fătucă din Bârlad (ajunsa în UK) că prin postarea anterioară, în care elogiam smurd-ul francez, „râd de un om în suferinţă” (Schumacher). Lasă că mă tutuieşte, dar dă şi o probă de imbecilitate: „impresia” ei apriorică e că aştia de dreapta n-au compasiune socialistă, aşa că oricum nu conta CE am scris. CP reproduce în secolul 21 tipul activistului comunist din anii stalinismului: vigilent, necruţător, suspicios şi gata să te împuşte în numele umanismului proletar.”

Nu-i aşa că Teodor Baconschi e un intelectual şi politician cu care ne putem mândri?

Valeriu Zgonea

Fiecare cu intelectualii săi. Unul mai firoscos, altul mai din baros.

Personal, voi depune toate eforturile pentru informarea corectă a partenerilor noştri americani, în special pentru asigurarea faptului că Parlamentul nu se va implica niciodată şi va susţine bunul mers al justiţiei din România”, scrie Zgonea în ultima postareConcluzia? Parlamentul nu se va implica în bunul mers la justiţiei, dar va susţine bunul mers al justiţiei. Ca şi în „marţea neagră”: ceea ce au făcut, n-au făcut. Şi invers.

Şi un comentator de rău: i, nea zgonea………..dacă tăceai, filozof rămâneai!!!!!!!…..cureţi puşca şi vorbeşti prostii!!!!!!!!!”

Adrian Papahagi

Ceva din crezul său, care cică ar fi al Partidului Mişcarea Populară, care nu are încă unul exprimat.

1. Proiectul economic (de care nu mai vorbte nimeni). Mă rezum la cuvinte cheie: capitalism, capitalism, capitalism, libertate economică, fiscalitate redusă, predictibilitate (moratoriu fiscal), privatizări până la capăt. Scopul ultim: eliminarea statului din economie.”Ca să-l citez pe dumnezeul său, Băsescu: Aţi văzut hoţ care aprinde luminile şi dă drumul la muzică?” Cam aşa cu eliminarea statului din economie. Cine s-ar mai ocupa de finanţe şi fiscalitate (componente economice), funcţiile de reglementare şi de garantare a liberei concurenţe? Statul nu trebuie să vrea, să favorizeze, să stimuleze, ci să ne lase să trăim, să investim, să facem ce vrem câtă vreme nu suntem tâlhari şi criminali”, mai zice Papahagi. Cum? 

3. Cu cât politicul va avea mai mare influenţă/decizie economică, cu atât va fi mai corupt. Treaba nu se rezolvă cu justiţia, ci economic. Mai dă-o naibii de justiţie, că tot apără ei statul de drept îndeajuns. De asemenea, trebuie schimbată legea electorală… Limitarea la maximum a afajului, materialelor şi deci a finaării campaniilor.” Ca să nu ştie lumea pe cine şi ce votează. Cât despre finanţarea campaniilor, îi urez lui Papahagi şi Mişcării Populare nici un ban pentru campaniile din ăst an. 

Şi un dialog între un comentator şi Papahagi:

– Domnule Papahagi cu tot respectul pe care vi-l port, vă spun să lăsaţi politica şi să vă apucaţi de treabă!!!!

– Îmi văd de treabă. Politica pentru mine e hobby, nu meserie.

Hobby-ul nu este ocupaţia hobbit-ului. Şi hobby-urile necesită cunoaşterea unei meserii.  

Anunțuri

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politică de duminică și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Politică de duminică (56)

  1. Jan Valjean zice:

    Astia sunt tutari nu politicieni,dle Horia Pana !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s