Politică de duminică (68)

 

D4008AS1●  Victor Greşel-Muncăşel Ponta. Ca urmare a declaraţiilor de la Craiova, legate de războiul care scade şomajul şi chemarea rezerviştilor nu se ştie unde, Ponta rectifică: „Asta e o nebunie cu rezerviştii… Poate nu am fost inspirat, îmi pare rău, dar cine nu munceşte nu greşeşte. Acolo este o fabrică, singura fabrică din România care are capacitate privind aviaţia militară.” Sunt de acord. Dar dacă după atâta vreme risipită în politică nu e inspirat, poate că e deja expirat. Şi nu-i nimeni să-i spună. 

Titus Pomposo Corlăţean. Nu ştiu cum se face, dar oricine ajunge minstru de Externe îşi ia, aşa, o „ficsonomie a obrazului frământată de gânduri negre”. Iar după „reacţiune” Corlăţean este ministrul cu numărul şaptesprezece, care-i şi întrece. Şi cum Băsescu îl deranjează la internele lui cu externele sale, răbufneşte: „Încearcă să lanseze o imagine de tătuc responsabil al naţiunii, care are grijă de toate situaţiile.” Nici mie nu-mi plac tătucii, oricum ar fi ei vopsiţi, dar fie vorba între noi, prea sunt mulţi prichindeii şturlubatici prin ogradă. 

Radu Fă. Alexandru. În numele atmosferei civilizate din politică pe care o cere de câte ori apare la televizor, vicele PDL declară despre Ponta: „Chiar periculos în cretinitatea lui nu l-am considerat până acum.” Trecem mai departe şi aflăm că: „În turneul electoral pe care îl face prin toată ţara, premierul Victor Ponta a ajuns şi la Craiova, unde a vizitat fabrica de avioane. Că nu şi-a putut refuza plăcerea de-a se sui ţanţoş la manşa unui avion este un deliciu cu care, deja, ne-a obişnuit.” La fel cum ne-a obişnuit şi Emil Boc suindu-se, tot ţanţoş, pe tractoare, combine, buldozere, tramvaie şi excavatoare. O fi fost o atribuţie în fişa postului de prim-ministru abrogată ulterior? 

La instanţă-n poartă zace-o lege moartă. E vorba de Adrian Năstase, cremenalul, antipaticul. Dar ce-are resentimentul cu reglementul? Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins contestaţia în care reclama că i se tergiversează redactarea motivării sentinţei. Deşi termenul legal de 30 de zile a fost încălcat de 3 ori. Să mai zică cineva că justiţia nu-i absolut independentă. Până şi faţă de litera legii. 

C-aşa-i în politică. Un titlu amuzant legat de alegerile parţiale din colegiul în care a jucat Dan Voiculescu ping-pong cu mandatul de senator: „Meci de tenis pentru Senat: Ruxandra Dragomir în luptă cu Ilie Năstase.” 

O lecitină pentru Blaga. Poate vârsta, poate necazurile… „Oare ce-ar fi spus el domnului Iliescu dacă făcea la fel?”, zise Blaga legat de poza lui Băsescu cu Udrea, pe plajă, la Neptun. Păi, a făcut cam la fel şi Iliescu, în 2004. Numai că nu era madam Blondel, era musiu Bombonel… Remarcabil cum a devenit, pentru Blaga, bolşevicul Iliescu, domnul Iliescu. 

Această Woodrea Wilson 1. Şi zice ea aşa (închipuiţi-vă sunetul unei tigăi Dry Cooker scăpată pe treptele politicii): „Încurajez tinerele frumoase să facă politică, deşi vor fi jignite de Ponta şi alţi misogini.” Dacă va încuraja doar tinerele cu singura calitate că sunt frumoase, poate că vor fi jignite de misogini, dar ele vor fi apreciate neîndoios de fustangii. 

Desanturile lui Bănicioiu. Mai ţineţi minte faza cu procurorii, bisericile, enoriaşii, Biblia şi referendumul? Ce tărăboi, ce indignare! Acum e rândul arnăuţilor lui Bănicioiu: „Controalele vizează tot ceea ce a însemnat decontul făcut către Casă, raportarea la spital primită de Casă. Controalele vor dura atât cât va fi nevoie… Am încurajat să meargă prin sondaj şi la pacienţi pentru a vedea dacă raportările sunt false.” Nimeni nu se dă cu curul de pământ pentru bieţii pacienţi, anchetaţi pe paturile de suferinţă? 

Pocora are umor? Se pare că totuşi are. La insistenţele lui Ponta cu refacerea USL, Cristina Pocora ricanează: „Cred că sunt fanteziile din mintea lui Victor Ponta, pentru că ne aducem aminte cum, pe vremuri, când era la TSD, umbla cu tricoul idolului său, revoluţionarul comunist Che Guevara, cu basca roşie pe cap şi sloganul «Che Guevara trăieşte».” 

Un Zegrean cu nevoi speciale. Înainte i se spunea handicapat. Despre Băsescu şi tricoul de culoare alb-PMP: „Eu îl ştiu pe preşedinte în tricoul albastru.” Era pulover şi nu tricou şi era cam acum 2 ani. I-o fi şoptit cineva, că de văzut l-a văzut pe tricou ca pe spiritul Constituţiei. 

Cap tare. Tăriceanu cere congres în PNL, alegeri şi refacerea USL. Eu cer o dezbatere publică, referendum pentru divorţul lui Tăriceanu, recăsătorirea sa şi egalarea lui Henric al VIII-lea. 

Această Woodrea Wilson 2: E clar că Ponta a scăpat boii. Suntem în noaptea minţii?” Unii au scăpat boii, alţii au scăpat vacile. Deci, da, suntem în noaptea minţii. 

Cuibarul lui Adrian Năstase. Cezar Ouatu s-a înscris în PSD. Urmează renumărarea ouălor. 

Foto-politică externă. PSD se plânge la CNA că pozele făcute în Belarus sunt făcute în România. Urmează revendicări teritoriale? 

De sub Crin-olină… Băţos, nevoie mare, Crin Antonescu: „E exclusă ipoteza ca PNL să se întoarcă cu coada între picioare la uşa PSD.” Dar cu coada pe sus? 

La calendele predeşti. Unificarea dreptei va avea loc după alegerile pentru Parlamentul European pe baza proiectului de ţară iniţiat de PDL”, declamă Cătălin Predoiu. Şi m-am uitat după proiectul cu pricina. Nexam. Şi unii îşi făceau speranţe… 

Morga lui Tăriceanu. Să râd sau să-l căinez? „Proiectul USL nu a murit cu totul, mai există şanse.” Aşa e. Se zice că sunt şanse foarte mari să-i mai crească o vreme părul şi unghiile. 

Această Woodrea Wilson 3. Treaba cu femeia agresată de unul căruia îi cam „fileaţă” o lampă: Ceea ce s-a întâmplat la Nana a fost o manipulare de proporţii.” Incontestabil. O manipulare de proporţii atât cu mâinile, cât şi cu picioarele. 

Politică grapinată. Nu-i păcat să se amuze ăia de la Bruxelles şi noi nu? „Rămân în politică atât cât voi trăi, m-a convins un discurs al Papei de la Roma.” Eu sunt convins că singurul papă pe care-l ştie e „Papă Litere”. 

Comica Monica. Din opisul bolilor mintale, una anume lipseşte. Şi poate ar trebui inventată: lexofrenia. Nu de alta, dar avem măcar un pacient, Monica Macovei: „Ponta, Antonescu şi Voiculescu ar trebui să răspundă penal pentru neintrarea în Schengen.” 

Când eşti neam de Ponta… să fii neam de traistă e deja o evoluţie: „Alţii promovează frumoase ca Macovei şi inteligente ca Udrea.” La asemenea specimene precum Ponta s-o fi referit Ştefan Zeletin când a scris Din Ţara Măgarilor

Am ajuns la ultimul vinovat? Traian Băsescu despre stat: „Statul nostru drag, bun, rău, asta e… Şi asta nu din cauza noastră, ci chiar din cauza statului… E ineficient pentru ca nu acceptă să fie gestionat de oameni competenţi.” Măi să fie, cum a făcut abominaţia asta de abstracţie numită stat să sufere sărmanii competenţi care-au transformat-o în realitate! Şi mai spune Adânc Cugetătorul: „O să spuneţi «mai ai câteva luni şi faci 10 ani şi ne vorbeşti acum despre treaba asta» şi vă voi răspunde da, că este unul dintre lucrurile care nu s-au putut face în mandatul meu şi nici nu a depins de mine.” Să mori tu?! 

Aştept cu interes o replică 

Cât am scociorât eu prin documentele europarlamentare ale Monicăi Macovei, puţin însă de-a lungul celor 5 ani de mandat, unele confirmă cele de mai jos.

Adina Vălean: Spunea Monica Macovei că a făcut 40 de rapoarte în Parlamentul European, dar marea lor majoritate sunt doar o păginuţă formală despre descărcarea de gestiune la diverse agenţii europene. A fost de fapt un singur raport din care te faci că faci 35. E şi asta o formulă de autopromovare, doar că se bazează pe aceeaşi subestimare a inteligenţei populaţiei acestei ţări, ca şi campania celorlalţi cu «USL trăieşte».”

 

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politică de duminică și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Politică de duminică (68)

  1. laurentiucat zice:

    precizare-tot comentariul e parerea lui adrian patras si a monicai macovei.

  2. laurentiucat zice:

    Adrian Patras „Am făcut 40 de rapoarte/legi, ca raportor al Parlamentului, și în total, fiind și raportor al Grupului PPE, am 92 de legi.
    Unii ziceau că din astea 40 unele sunt mai scurte și mai ușoare – comentau la televizor zilele trecute. Și eu n-am decât un singur răspuns: păi dacă unele erau mai scurte și mai ușoare, voi de ce n-ați făcut?” Interesant răspunsul lui MM, nu-i aşa?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s