Politică de duminică (70)

 

behind_the_mask_479315Victor Conspirel Ponta, despre Johannis: „Este un om creat în laborator pentru a-i lua locul lui Băsescu.” Chit că e cam aiurea, Ponta ar trebui să ştie că într-un laborator este totuşi un mediu aseptic. De unde vine Ponta însă? Hmm? 

Victor Confuzel Ponta, la ambasada Italiei: Sper să fiu şi anul viitor oaspetele dumneavoastră, nu pot garanta în ce calitate.” Nici acum nu poate garanta cineva asta: deputat, prim-ministru sau şef de partid? Cât despre anul viitor, dacă, Doamne fereşte!, rămâne cu o singură opţiune, de ce am vorbi despre calitate? 

Victor Pioşel Ponta Întrebat dacă îi este frică de Klaus Johannis, Ponta răspunde: „Mi-e frică de Dumnezeu, cum vă este şi dumneavoastră.” Unui creştin n-ar avea de ce să-i fie frică de Dumnezeu, mai ales că, din câte se observă, iartă şi neiertatele. Dar, totuşi, care-i Dumnezeul ateilor? Cum înţeapă şi Stanisław Jerzy Lec: „Când spui că «Nu sunt sfinţi», se supără şi ateiştii.” 

Socru, socru, mediocru. Nici nu mai ştim cine a molipsit pe cine. Ilie Sârbu, dând cu dreptu-n stângu’: Klaus Iohannis nu e un candidat, din punctul meu de vedere. Nu are pregătirea. Încă nu-i format pentru asta, a trăit ca un boier la Sibiu, pe fonduri europene.” Ca să vezi cine accesează fondurile europene, după prim-socrul naţiei! Incompetenţii. 

Ioan Ghişe, care mintea şi-o-ncrucişe. Fiecare familie cu jigania ei. Vorba ceea, capra bese şi oaia trage ruşinea. „În PNL are loc un blitzkrieg plănuit de grupări oculte.” Precis nu-s niscai grupări inculte? Şi mai zice Ghişe: „Mă văd prezidenţiabilul dreptei unite.” Un vot are deja asigurat. Singurul care contează. 

DDDDDDDD… Dan Diaconescu Direct Din Debaraua Din Dosul Dormitorului: „Aştept telefoane de la Johannis şi Blaga.” Ca să nu aştepte prea mult, să apeleze la Băsescu. Îi face rost din două mişcări de poignet

Inegalabilul Zgonea. Stăteam la masa din bucătărie, curăţind usturoi. În camera de zi televizorul răcnea pe Antena 3 un fel de ştiri. La un moment dat aud vocea lui Zgonea spunând: „Mulţumesc domnului Heghel (Hegel?) pentru importanta vizită…” Că a fost coleg cu Mihai Viteazu, hai, treacă meargă, că-s olteni amândoi. Dar şi cu Hegel?… Fug la televizor să dea senzaţionalul peste mine. Era Chuck Hagel („Heigăl”), şeful Pentagonului. 

De Sfântul Pricopie e Ziua Lupilor. Pricopie, ministrul Educaţiei, a lăsat SIE fără două clădiri. Bacalaureatul este salvat. Funeriu nu s-a gândit la asta. 

Cine-nvârte polonicu-n Ciorbea? Victor Ciorbea, poreclit Avocatul Poporului (moare DD de necaz) zice că numărul mare de deţinuţi se datorează faptului că au rămas copii nesupravegheaţi în ţară. Tot ăia micii-s de vină. Apoi trânteşte una cu moţ: O alta cauză a creşterii numărului de deţinuti ar fi faptul că, de 12 ani, nu a fost adoptată o lege a amnistiei.” Păi zi aşa, oagăre! Acu’ mai vii şi tu din Kiseleff acasă! Şi eu care credeam că din cauza creşterii infracţionalităţii. 

Victor Cabotinel Ponta. Şi călăreşte Ponta fantezia ca Baronul Münchhausen ghiuleaua: „N-am visat să devin un prim-ministru. Am visat să devin un mare sportiv sau un mare artist.”Ca sportiv, probabi că se conduce după dictonul minte sănătos în corp sănătos. Despre latura artistică ne lămureşte Oscar Wilde: „Nici un mare artist nu a văzut lucururile aşa cum sunt ele în realitate. Dacă le-ar vedea aşa, n-ar mai fi artist.” 

Nebunul cu ochi bulbucaţi. E Bogdan Diaconu, mâncătorul de unguri. După ce îi bălăcăreşte şi-i ameninţă pe maghiari zi de zi în postările lui pe blog şi ocazional în Adevărul, unica lui activitate ca deputat, UDMR a cerut PSD sancţiuni împotriva lui. Zgumbiliticul ripostează: „Îi avertizez şi pe liderii UDMR să nu mai umble cu mizerii pentru că se vor întoarce împotriva lor. NU, NU VOI TĂCEA INDIFERENT CE AR FACE UDMR ŞI LA CINE S-AR PLÂNGE ŞI CU CE M-AR AMENIŢA. Şi vă întreb şi pe voi: ne lăsăm noi intimidi de o mână de politicieni maghiari care îşi iau ordinele de la Budapesta? Ne speriem noi de Kelemen Hunor, de Laszlo Borbely, de Viktor Orban care le dă celor doi directive cum să îşi bată joc de suveranitatea României şi cum să ne oprească pe noi care contracarăm atacul lor la teritoriul nional şi la identitatea României?” Spitalul 9 este în colegiul pe care-l reprezintă. Poate n-ar fi rău să îşi mute biroul parlamentar într-unul din saloane. 

Ştiu ceva istorie, de plastilină/ Fac ce vreau din ea, că-i plastilină… Coşcogăgeamite piticul atomic, Ion Cristoiu: „Congresul a optat pentru Elena Udrea. Pentru mine n-a fost o surpriză. Nu numai pentru că mă număr printre pinii jurnalti care pariază pe Elena Udrea, şi nu azi de ieri, ci din 2005.” 

Darth Sidious: „Everything that has transpired has done so according to my design… Remember, the first and only reality of the Sith. There can only be two. And you are no longer my apprentice. You have been replaced.” 

Darth Hilarious: Am zeci de poze făcute cu mobilul meu. Cei/cele care le vor să-mi dea un mesaj pe privat cu adresa pe care să le trimit. A fost f. plăcut!” De fapt Funeriu, după ce a fost ţinta unei bătăi de joc. Cum să regreţi că i s-a întâmplat aşa ceva?

 

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politică de duminică și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s