QUO VADIS DOMNULE VORONIN ?

 

camp de maci

 Autor: Victor Nichituş

La sfâitul săptămânii trecute trei importanţi membrii ai Partidului Comuniştilor din Republica Moldova au fost excli din conducerea acestei formiuni politice. Propunerea ca Mark Tcaciuk, Iurie Muntean şi Grigore Petrenco să fie îndepărti din fruntea acestui partid a venit din partea liderului lor, Vladimir Voronin. 

La prima vedere nu pare a fi nimic senzional, e firesc ca în fiecare formiune politică să existe propriile dezbateri interne şi propriile supărări de culise. 

Doar că, schimbările efectuate de domnul Voronin sunt cu adevărat inedite – domnul Muntean ocupa funia de secretar general al partidului, domnul Tcaciuk era cunoscut ca fiind strategul formiunii, iar domnul Petrenco – una dintre cele mai sonore voci ale comuntilor. Cei trei fac parte din aripa tinerilor comunti despre care presa nota că ar fi condusă de domnul Tcaciuk. 

Că în interiorul formiunii conduse de domnul Voronin ar exista două grupări concurente, se ştia. 

Ca pretutindeni în interiorul unei formațiuni politice, lupii cei tineri se află în război cu dinozaurii mai în vârstă. Nu se ştia însă, că aripa celor tineri îşi dorea o revolie permanentă – de aici şi apropierea mcării antifasciste – Antifa, de grupul Tcaciuk. Dovadă stă faptul că portalul on-line Antifa a fost înregistrat pe numele asistentului parlamentar al deputatului Grigore Petrenco. Scopul mcării Antifa ar fi, potrivit ageiei hotnews.md, de „a apăra Moldova de tot ce este românesc”… Continuare AICI

 

 

 

Anunțuri

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în De prin lume adunate și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s