Politică de duminică (71)

 

Yin YangChestii shui. Un deputat PC vrea să introducă în nomenclatorul de meserii pe cea de expert feng shui. În traducere, feng shui înseamnă vânt şi apă. Avem deja specializarea în vânt şi apă, doar că sub diverse alte nume.

Predoiu şi ţoiu’. Cătălin Predoiu se ia de Geoană, legat de băutură, dar probabil tot la băutură: Geoană e invidios pentru că e neputincios la băutură, îşi dă drumul înainte să se deschidă şampania.” Predoiu n-a spus la ce-şi dă drumul Geoană, la gură sau la… Că dacă la…, atunci poate că şi deschiderea şampaniei are alt înţeles.

Calculelele. Călin Popescu Tăriceanu: „Iau în calcul o candidatură independentă la prezidenţiale.” Nu ştiu ce formă are calculul, dar ştiu sigur un luicru: creează tulburări la bilă.

Anturajul, bată-l vina! Victor Ponta are şi clipe în care-l străfulgeră sinceritatea: „Crin nu mai e nimic acum. A fost manipulat de anturaj.”

Singularul bate ziarul. DJ Dogioiu, de la Ziare.com titrează: „Victor Ponta, în corzi”. E doar una dintre ele. 

Mircea Geoană: „Nu există comparaţie între profilul meu prezidenţial şi al lui Oprescu.” Să-i judece colegii!

 geoana1oprescu

 

Şi pietrele crapă de râs, nu-i aşa? Un parlamentar UNPR pleacă înapoi la PPDD. Motivul? Aşezaţi-vă şi ţineţi-vă bine de cotierele fotoliului: În semn de solidaritate şi obligaţie morală faţă de partidul şi alegătorii care m-au trimis să-i reprezint, vă anunţ că de astăzi voi activa în Senat ca membru al PP-DD, lucrând împotriva extremismului, discriminării şi a şantajiştilor.”

Şi nu ne duce pe noi în gastrită! De emoţii, ce naiba! Cristian Diaconescu: „Rămân de partea justiţiei.” Deci, magistratură, nu preşedinţie.

Isăilă glăsuieşte. Emilian Isăilă de la… toate publicaţiile pro-Băsescu: „Victor Ponta şi PSD gâfâie la guvernare. Care sun provocările verii?” O partidă de baschet pe caniculă.

Victor Viorel…? Doar Viorel Cataramă. Omul ăsta, în ultima vreme, e ca moaştele. E scos din dulap când se-apropie câte un congres liberal. „USL a fost un mutant politic pentru dărâmarea lui Băsescu.” Odată ce Băsescu va pleca nedărâmat, iar mutantul doar şi-a făcut un lifting, ceva tot va trebui dărâmat. Că rămân dărâmătorii şomeri.

Coada mâţei ţanţoşă. Elena Udrea a declarat că PMP va susţine candidatul unic al „dreptei”, dar numai dacă-i Cristian Diaconescu, silitorul din banca funda. Acesta s-a dus zilele trecute la ambasada SUA, apoi direct în SUA. Probabil ca să spună, conform tradiţiei moştenite de la fostul său tătuc de partid şi de stat, „cine suntem şi ce vrem”.

Asta are, asta n-are, uite-o p-aia marcatoare! Călin Popescu Tăriceanu, cavaler al Odinului Jartelei şi baronet de Polichinelle, despre poziţionarea oniricului partid iniţiativist: „Nici nu confirm, nici nu inform apropierea de PSD.” Nu osteni, că osteneşti degeaba!

Îl trage aţa-n loc să tacă. Prezidenţiabilul Cristian Diaconescu: „Proiectul meu nu este al unui preşedinte jucător.” Normal, că doar ştim cine-i proiectantul. Sau este proiectul unui preşedinte jucător. Tot de aia. Ce ţi-e şi cu româna asta!

Ivan Caterincă. Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan (deşi mai degrabă i-am zice Cătrănin Ivan) sare ca acul pe placa de patefon: „E jenantă schimbarea poziţiei PNL şi PDL cu privire la reducerea CAS.” Jenantă e schimbarea schimbărilor privind data aplicării reducerii CAS de către „Cabinet Viorel Ponta”, pe exact acelaşi motiv ca acela invocat de „jenanţi”: ori mărirea deficitului, ori suprataxare. Dar numai unii o spun pe şleau.

Nomenclatorul de străzi. Lider PNL Harghita, privitor la Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale : „Tăriceanu a încercat să iasă onorabil dintr-o fundătură.” Sau a reuşit să intre într-o fundătură din strada Decadenţei, fostă Onoarei.

Călin Cobzarul. Tăriceanu explicând ruperea de PNL: „Grupul nu e hrănit de PSD, ci de dezacord.” Când îl aud şi mie-mi sună că ne duce cu cobza dezacordată.

Să trăiţi! Întocmai şi la timp! Orice speculaţie populară precum că plecarea lui Cristian Diaconescu din funcţia de la Cotroceni a fost o decizie personală, ca şi înscrierea imediată în PMP, a împrăştiat-o Cristian Diaconescu însuşi, de i-au mers fulgii: „Aşa cum a zis şi preşedintele, este o chestiune tehnică, internă, pe care nu sunt în măsură să o discut. Ştiţi foarte bine că avem nu numai un contract de loialitate, ci şi o obligaţie de obraz în legatură cu funcţiile pe care le desfăşurăm la un moment dat şi dacă aceste funcţii le desfăşurăm de o manieră cinstită şi simţim româneşte. Restul sunt chestiuni interne.” Servim patria!

Poznaşul de serviciu

Paolo Veronese – pictor italian renascentist. A pictat la Veneţia, s-a născut la Verona şi l-a chemat Cagliari.

 

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politică de duminică și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s