Împuşcături sub vag de ziuă

 

mainstream media paperCum canalele de presă şi reţelele de socializare sunt înfundate cu Afacerea BB, şi cum, indiferent de felul în care te raportezi la ea rişti să te mocirleşti, voi părăsi principala conductă colectoare şi mă voi aventura în alte zone. Nu mai curate şi mai parfumate însă, ci doar altele.

Odă ignoranţei 

Întâmplător, am fost canalizat către un articol de pe site-ul onlinereport intitulat 6 motive pentru care prea mult învăţat îţi face rău. Ideea de la care porneşte autorul colectiv (articol asumat, nu semnat), de altfel absolvenţi de şcoli înalte, este rezumată de mine astfel: 

1. Educaţia formală (în şcoli) este o prejudecată, ea putând fi compenasată prin autodidaxie, internetul fiind arhi-suficient. Singurul păcat e că nu se dă diplomă a performanţelor astfel obţinute.

3. Prea multă cunoaştere te face să exagerezi, spune autorul, mândrindu-se că a lucrat într-un mediu corporatist. De exemplu, a fi om inteligent, care caută rezolvări diferite oferind soluţii multiple, nu este o calitate. Nu vedea sărmanul inteligent problema reală.

4. Prea multă cunoaştere stresează. Şi dă exemplul unuia care a câştigat un concurs pentru că nu-i păsa de rezultat.

5. Informaţiile te fac anxios, pentru că majoritatea ştirilor sunt înfricoşătoare. Cum scapi de anxietate? Fă statistica ştirilor pe cap de savant cu internetul la bază şi vezi că impactul pe persoană fizică este minuscul.

6. Cu cât ştii mai puţin, cu atât eşti mai puţin complexat de nereuşite în viaţă. Adică nu mai trebuie să te compari cu cei care ştiu mai mult decât tine.

Concluzie – Iată de ce câteodată e mai bine să gândti mai pin! 

Am cunoscut prea mulţi oameni care se mândresc cu non-performanţele lor şcolare (pct. 1), semn al unei inteligenţe intrauterine (apud Gigi Becali) sau al unei „şcoli a vieţii”, că ailaltă scoate tâmpiţi (apud Traian Băsescu). Şi pe zi ce trece, numărul acestor oameni creşte, le creşte şi deşteptăciunea pe măsură, efect probabil al drojdiei adăugate-n compoziţia învăţăturii lor. Am cunoscut destui oameni care vedeau problema reală, dar îi lăsau pe inteligenţii cei proşti să caute rezolvarea ei, ca apoi să se repeadă să raporteze ei îndeplinirea sarcinii (pct. 3). Prea mulţi şi cei care au dat examene – şi le-au şi luat – urmărind nu rezultatul, ci diploma; pe modelul „gâştei prin apă” (pct. 4). Prea multe frunţi senine, neumbrite de întrebări (pct. 5). Şi greu de numărat cei care nu se compară de cât cu prea plinul sinelui lor, fiind greu de numărat şi exemplele care le-au demonstrat că reuşita în viaţă depinde de alte considerente: o potrivită cunoştinţă, nu cunoaştere.

Să fie oare existenţa şi modul de a desconsidera gândirea, cunoaşterea ale acestor indivizi propria lor operă sau este şi opera celor care le-au tolerat incultura şi inepţia? Pentru că îi regăsesc, nu de puţine ori, funcţionând în sistemul de educaţie, la butoanele deciziei, în preajma intelectualilor, în poziţia mediană a unui pervertit lanţ trofic, pupând în sus dosuri, scuipând în jos creştete. Şi culmea, tuturor pare să le placă.

P.S. Unul dintre scriitoraşii de pe site-ul onlinereport se numeşte Marius Ghencea şi este fan Dinamo. Ghencea la Dinamo! De data asta e mai bine să gândim mai puţin.

Update. Probabil v-aţi întrebat, bine-bine, dar unde e motivul 2, din 6 câte ni se anunţaseră. Să zicem că, după cum umblă vorba prin târg, site-ul onlinereport este un comando de postaci al TSD (Tineretul Social Democrat), TSD condus de deputatul cantautor Mihai Sturzu. Prin urmare, ce nevoie au dumnealor de IQ dacă au Hi Q.

a● Nu recunosc nimic, nici decât în faţa… 

Într-un articolaş de spălat albia de… de orice fel, fie ea de rufe sau de porci, un alt autor colectiv, Ziare.com, spicuieşte din răspunsurile lui Traian Băsescu la întrebările celor de la Realitatea TV: 

„Nu am primit niciodată vreun ban sau vreun bun de la ori din partea lui Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial.” Doar o mahmudea, o fustă plisată şi un batic. Îmbrăcămintea Mariei Băsescu a fost pregătită de consoarta „regelui” Cioabă, iar mahmudeaua i-a fost prinsă la gât de zisul Bercea Mondial. Deci, a primit.

Nu am păstrat moneda de aur oferită de Bercea Mondialu (sic!) soţiei melele, la aceleveniment electoral, aceasta aflându-se în patrimoniul statului român, conform legii.”Că nu a păstrat nu înseamnă că nu a primit. 

– Apropo de acel eveniment electoral: Că a primit şi nu a păstrat e una, dar cum e cu foloasele nepatrimoniale în scop electoral obţinute de la clanul lui Bercea Mondial? Zic şi eu, aşa, de chichi. 

Nu am vorbit niciodată cu fratele meu despre Bercea Mondialu şi am aflat din presă de relaţia dintre ei.I-aş fi recomandat să se ferească de acest anturaj.”S-a ferit şi Mircea cum s-a ferit Traian. 

C-o fi, c-o păţi, ba că-i albă, ba că-i neagră, una şi bună ştiu: Niciodată un om cinstit nu se poate apăra cu atâta înverşunare ca mincinosul prins.

Deputatul incomod… la cap 

Am mai scris despre deputatul PSD Bogdan Diaconu, cică reprezentantul colegiului meu electoral în Parlamentul României. Şi tot cică, el mă apără pe mine de iredentismul maghiar. Cum? Prin iniţiative legislative care să restrângă activitatea politică sau să interzică caracterul eligibil al anti-românescului UDMR. El, încă membru al partidului care este partener de guvernare cu UDMR. Ce complicitate mai mare la trădarea naţiunbii decât asta? Nu sesizează postura în care se află deoarece el respectă cele 6 motive despre care vorbeam în „oda ignoranţei”. 

Spune el pe pagina de FB: Au ajuns politicienii maghiari să se certe între ei care să-mi închidă gura.” 

Staţi să vedeţi ce iese pe gura deschisă a fanilor săi!

bafta! si tineo tot asa si vezi sa ai protectie de siguranta… 

deacord si eu va sustin …si mii si mii de romini cu singe n vene rominesc…. 

ca no putut atunci la revolutie sai striveasca capul (lui Tökes) ca de la el o inceput tot balamucul de la Timisoara… 

RESPECT…BOGDAN DIACONU….DUMNEZEU….PRIN HRISTOS ISUS….SA VA APERE….ZI SI NOAPTE….SI SA VA DEA BIRUINTA….AFARA CU IMPOSTORI….MAFIHOTI…..CRIMINALI….ECONOMICI…..UMAN…..UDMR….CAPI.. 

cu testul de carbon rezulta ca aceste drapele sunt fabricate recent si agitate dupa cum bate vântul… 

Prin vocea ta se regaseste vocea poporului,felicitari si tot inainte pana cand prietenii se vor linisti! 

Da, foarte liniştiţi prietenii lui Bogdan Diaconu şi plini de simţământ. Simţământ şi „adoranţă”!

S-a-ntâmplat o inversiune. (culeasă de la un fost instructor de cămin cultural) 

N-o să pot pricepe nici în ruptul capului cum mobilierul intelectual al unui intelectual poate să scârţâie în halul ăsta. Două postări recente ale unui intelectual implicat: 

Am intrat în politica internă când PDL începea să se prăbuşească. Apoi am fondat PMP, partidul «altfel», pentru care am alergat nebuneşte 10 luni (voluntariat). A rezultat în final că nu era vorba de concentrarea unei elite – pornind de la cei mai valoroşi colaboratori ai lui Băsescu – ci de partidul rezervat dnei Udrea &co (Marin Anton etc). N-am reuşit nici să ajung în PE, pt că un tinerel anonim a fost impus pe lista PMP, nestatutar, înaintea mea: cu 6 %, au «ieşit» numai doi eurodeputaţi. Multe alte mizerii, îndurate personal, nu se pot dezvălui aici. Concluzie: revin încet în propria mea viaţă. Eforturile din politică mi-au adus numai înjurături, stigmate şi, după cum se vede, eşecuri. Nu e nicio supărare. Am pierdut pe mâna mea, trăind cu iluzia că un ins cu profilul meu poate fi util unei «primeniri» a celebrei «clase politice».” 

Crizele/revelaţiile recente au scos la iveală un tip uman talibanizat, radical, mistic, idolatru: adoratorul absolut, care e gata să te lapideze dacă îţi nuanţezi opiniile, în funcţie de fapte. Acest tip psihologic e gata să te acuze de ce-i mai rău, să te beştelească superior, săşi etaleze «uriaşa» dezamăgire pe care simţul tău critic i-a prilejuit-o. Ce mai poţi discuta cu asemenea vestale & gladiatori ai nebuniei omagiale?” 

Ghici, ghicitoarea mea! După ce aţi ghicit, daţi căutare pe textele semnate de acelaşi, dar înainte de eşecul de la alegerile europarlamentare. Apoi analizaţi-le cu cu următoarele criterii:

– talibanizat;

– radical;

– mistic;

– idolatru;

– adulator absolut;

– gata să lapideze;

– etalarea uriaşei dezamăgiri.

 

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Mass-media/Bloguri și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s