Politică de… e deja marţi? (72)

 

CristianeUneori a nu sictiri în dreapta şi-n stânga cere o silinţă dincolo de puterinţă. Şi când mă străbate râvna de-a sudui fără osebire, protimisesc să şăd şi să nu încerc măcar să cujet. Şi atunci nici la zugrăvit petrecaniile de pe plaiurile noastre nu-mi dă inima ghes. Că iese poceala pocelilor şi scârbirea cea de pe urmă. Şi-aleg ocoş tămândarea, pân’ se-alină supărarea. Dar e deja marţi, supărata duminică e dusă, încruntata frunte a săptămânii a fost ieri, deci… pă ei, pă mama lor!

Cristiane. Cristian Preda despre Cristian Diaconescu, în două interpretări ale poziţiei de bine:

Noi avem un candidat, care e un candidat pro-occidental, cu un profil european, care n-a fost în niciun fel în criza regimului, în ceea ce s-a numit lovitura de stat în 2012.”

„S-ar putea ca, pentru un alegător care se revendică de la centru-dreapta, care nu vrea să-l vadă pe Ponta la Preşedinţie, să conteze mai mult faptul că Diaconescu a fost în 2012 de partea bună a baricadei.”

Deci să fii „de partea bună a baricadei” este „să nu fii în nici un fel”. Superbelissim!

U.Z.I.N.A. O lozincă la intrarea în Câmpulung-Muscel: „Cea mai înaltă facultate e UZINA”. Deşi aduce a „brigadierism” din anii ’50, ea este actuală nu doar pentru nostalgicii vremurilor, care au reactivat-o, ci şi pentru multe instituţii de învăţământ poreclit superior. Aşa că o să decriptăm, ca pe un acronim, în consecinţă: Universitatea Zapisurilor pentru Inculţi, Netoţi şi Arivişti.

Când nu şomează, Băsescu somează. Somează Rusia: „Să înceteze imediat orice fel de sprijin pentru trupele separatiste.” Ca „unic” de felul său, Băsescu pare „unicul” care nu ştie că alea nu sunt trupe separatiste, ci acaparatiste, că Uniune, nu separaţiune.

Întrebări la Deutsche Welle. Horaţiu Pepine întreabă: „E cu putinţă înnoirea radicală a clasei politice?” Radio Saivan răspunde: Soluţia radicală este eutanasia, şi ea nu înnoieşte, ci mătrăşeşte. Dar de când aveţi voi clasă politică?

Victor Liberel Ponta. Ce mai, e cel mai în orice, decât orice: „Sunt mai liberal decât Johannis.” Hai, domnu’ Ponta, doar atât, hai că se poate, nu şi mai neamţ?

Vorba pizmei. Elena Udrea, liderul unui partid submediocru, despre numirea lui Liviu Voinea la BNR: „Un ministru mediocru.”

Ion Fesenici Iliescu: „Revenirea la parlament unicameral, o viziune primitivă.” O fi ceva putred în Danemarca? Doar în Dania lu’ tătâne-su’ din vizuina primitivă ale cărei idealuri s-au fost întinat… Acum, serios, nu unicameralismul ar fi problema României, ci trogloditismul potenţialilor unicamerali.

Ion Bolşevici Iliescu. Despre aceeaşi problemă: „M-am opus intenţiei unora de a desfiinţa Senatul. Democraţia nu e SRL.” Nici PFA nu e. Şi am trăit-o ca atare.

Johannis dixit 1: „Dacă Ponta e mai liberal ca mine, îl invit să se înscrie în PNL.” Ai grijă, Klaus! Acuşi scoate Ponta la iveală o ţidulă care dovedeşte că e atât de liberal încât a fost prezent şi la întâlnirea de la Mazar Paşa.

Tuşa Corcoduşa. Diana Tuşa, într-un interviu pentru Ziare.com. Î: Cum aţi luat decizia de a vă înscrie în PDL? R: Nu e deloc surprinzătoare decizia, din moment ce, după ce am fost excluşi din PNL, am înfiinţat acea asociaţie numita Initiaţiva România Liberală, care şi-a propus încă de la început două lucruri principale: unificarea dreptei şi consolidarea statului de drept, lucruri pe care PDL le îmbrăţişează şi le-a îmbrăţişat. PNL văd că de-abia acum şi-a revenit şi şi-a adus aminte de aceste valori şi este bine că şi-a adus aminte într-un final şi mă bucură acest lucru.

Platforma IRL a grupului Chiliman – Moisescu – Tuşa, pusă la cale pe 22 aprilie 2013, succedează Platformei IRL a lui Bogdan Duca, care la rândul ei succedează site-ului România Liberală ((19 ianuarie 2012). Aşa că au înfiinţat pe dracu’ ghem; au preluat. Iar dacă PNL „şi-a revenit”, de ce nu s-au reînscris în PNL? Nu cumva pentru că s-au căcat în poartă la plecare şi ar trebui să rânească un pic pe-acolo? Aşa oameni, aşa valori.

Victor Împăcăcel Ponta. Şi zice: „România s-a împăcat cu toate rănile trecutului.” ‘Geaba cu rănile s-a împăcat,/ Când rănile nu s-au tratat./ Precum se vede, sunt nevindecate/ Şi-arată rău, şi-s supurate.

Johannis dixit 2: „Unificarea dreptei constă în unificarea PNL şi PDL. Această unificare nu se referă la PMP. Fiindcă unificarea dreptei acum în România nu se face nici cu Traian Băsescu, nu se face nici împotriva lui Traian Băsescu. Unificarea acum se face fără Traian Băsescu. Trebuie să admitem cu toţii că există proiecte ale partidelor politice care nu-l includ pe Traian Băsescu, care vizează viitorul nu trecutul şi care se fac acum între PNL şi PDL.”

Din reacţiile „băsiştilor”: 

Si tu, vanzator de copii, ai inceput sa-i imparti pe romani în basisti si antibasisti? Ce faci tu, mă, ce fel de unire a dreptei vrei tu sa faci asa, la modul golanesc? Păi, a fi basist este o onoare măi dragă…

– Klaus Der Kleine, face aceeasi eroare: nu ne intereseaza electoratul PMP, ne spalam pe maini de Traian, noi nu avem frica de Micul Pitulescu!

Nici „băsiştii”, nici „antibăsiştii” nu pot ieşi din „paradigma Băsescu”, efect al personalizării instituţiei prezidenţiale, al iconolatriei privind providenţialul salvator, al nevoii de stăpân sau al erotomaniei politizate deopotrivă. Astea toate dezvăluie infantilismul civic transferat în guvernarea electoralistă şi incapacitatea de a „laiciza” instituţiile statului.

Paleontologu’ politicii. Toader Paleologu face un exerciţiu de paleontologie politică: „PSD e prima copie a PCR-ului, e cea mai aproape de original. PDL e şi el destul de aproape de original, iar celelalte vin după.” Dacă tot e pornit pe urmele fosilelor, să-i spunem că, datorită zgârcirii, ordinea involuţiei este următoarea: PCR – FSN – FDSN – PUR(PC) – PD – PDSR – PSD – PDL – UNPR – PMP. Şi aşa „stânga” şi-a dat mâna, pe la spate, cu „dreapta”.

Ziare.com, Camelia Badea, absolventă U.Z.I.N.A. Certificatul de absolvire: Acuzaţii grave la adresa lui Mihail Neamţu: Îşi elimină adversarii incomozi înainte de Congres.”

Relief de Kiseleff. Când prostia şi firul de gogoaşă se întâlnesc pe ghergheful lui Dragnea: „Bercea Mondialu nu a fost la mine în birou, nici în Kiseleff, nici în alt birou pe care l-am avut. Mi-aduc aminte că a fost la un moment dat în curtea partidului, ştiu că l-am văzut pe geamN-am avut onoarea (!) să-l cunosc.” La Bercea care-a răsărit… Era-ntr-un fel, dar nu era, nu-n Kiseleff ci-n Kiseleff şi da, l-am cam recunoscut căci nu l-am cunoscut. Ei, acum e limpede. Lume rea.

Laboratorul lui Dexteriu Todiraşcu, senator independent. Propune ca adăugire la Codul Penal, la circumstanţe agravante, infracţiunile celui care nu respectă jurământul în funcţia publică: Săvârşirea cu intenţie a faptei sau din culpă, dacă fapta este o infracţiune de serviciu, de către o persoană care se află sub incidenţa unui jurământ cerut de lege pentru exercitarea unei funcţii publice, dacă prin acea infracţiune se încalcă jurământul depus.”

Să vedem cum arată jurământul conform Constituţiei: „Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”

Deci, discriminare pe faţă. Nu sancţionăm decât nerespectarea legilor ce privesc infracţiunile de serviciu, în rest demnitarii pot să nu-şi dăruiască toată puterea propăşitoare, pot să nu respecte Constituţia, pot să facă ceva pe ea de democraţie, de drepturi şi libertăţi fundamentale, pe suveranitate, independenţă, unitate şi integritate teritorială. Hai, mâşti d’aici!

Scurgeri la încrucişarea roşie. La Crucea mă-sii Roşie. Bănicioiu citire: „Scurgerea de bani e adevărată în multe cazuri… 77 de spitale au fost controlate în mod încrucişat…” Concluzia încheierii controlului: „Au fost pierderi foarte multe, decontări de multe ori poate şi fictive…” Un control care arată că nu se ştie decât că poate. Pe ăsta în controlează cineva la scurgerile din cap?

Consiliul Euro-băsescian. Că s-a băgat CCR ca musca-n lapte rescriind Constituţia privind rolurile şi atribuţiile Preşedintelui şi Guvernului în relaţiile cu Uniunea Europeană, e fapt consumat. Că ifosele de sultan ale lui Traian Băsescu n-au limite, e un fapt care încă se consumă. „Nu-i dau mandat lui Ponta, fac faţă mai bine tematicii.” Tematica este aici. E incalificabil refuzul lui Băsescu de a discuta în prealabil poziţia statului român cu reprezentanţii instituţiilor abilitate şi pentru mine este un motiv suficient de a susţine demiterea sa. Consilierii preşedinţiei nu suplinesc Guvernul decât în creierii deraiaţi ai unui autocrat sadea.

Mojica Macovei. Două bucăţi care se adaugă altora pentru care am considerat-o pe Monica Macovei un politician cu o minte în derapaj fatal:

Bercea a fost învăţat ce să spună. Toată povestea cu Mircea Băsescu este un nou puci.”

Procurorii şi judecătorii spun altceva.

– Cere demisia lui Martin Schulz: „Pe 13 decembrie 2013, Parlamentul European a primit o solicitare din partea DNA să îi fie ridicata imunitatea lui Ovidiu Silaghi pentru a fi urmarit penal pentru acuzatia de trafic de influenta. Pana la demisia sa din data de 19 iunie 2014, Martin Schulz, fostul presedinte al Parlamentului European (…) nu a trimis cererea la Comisia pentru Afaceri Juridice a PE.”

Răspunsul Comisiei pentru Afaceri Juridice a PE: Contrar acuzaţiilor, că preşedintele de atunci al Parlamentului European ar fi întârziat procesarea unei cereri făcute de procurorii din România pentru ridicarea imunităţii de atunci a unui membru al Parlamentului European din România (Ovidiu Silaghi n.a.), acesta (Schulz n.a.) a acţionat rapid, prompt şi astfel şi-a îndeplinit sarcinile în totalitate. Domnul Schulz a transmis dosarul în decurs de câteva săptămâni de la primirea cererii originale către Comisia pentru Afaceri Juridice. Astfel, preşedintele Parlamentului European şi-a îndeplinit obligaţiile la timp şi într-o manieră corectă.”

Victor Iudel Ponta. Zicere la încheierea şedinţei inter-guvernamentale Israel – România: „Noi nu avem nici un antisemit în Parlament.” medium

 

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politică de duminică și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu