Paladismul de uz comun

MosquitoOrice asemuire cu paludismul este, din cauza unor similitudini stupefiante, de neevitat. Şi cum nu poţi evita, adeseori, de exemplu, un pieton pătruns de sine, care se izbeşte de tine exact acolo unde e trotuarul mai larg, tot aşa şi în acest caz.

Paludismul se ia de la femelele-tânţar, acele fiinţe bâzăielnice înainte de a înţepa, şi care înţeapă ulterior, cât o fi epiderma de groasă, şi-apoi îşi depun ouăle prin intermediul unui scuipat (salivă cică) care pătrunde mai apoi în sângele unui anumit fel de fiinţe cu sânge cald. Nici această nefericire nu nefericeşte prosteşte şi general obşteşte. Musai că trebuie să ai o sensibilitate aparte, mai ales atunci când te scarpini preventiv sau post-factum. Că, deh!, e oameni şi ei şi chiar dacă nu e, e bine să fie, un pic, acolo, de empatie.

Perioada de incubaţie începe şi se termină cu o săptămână după recunoaşterea „înţepăturii” şi cu o săptămână înainte de a doua înţepătură, conştientizată ca inevitabilă. Mereu apare o femelă-ţânţar mai hămesită şi mai dornică de sângele care generează un nou paludism. Să ratăm tocmai acum, când ne-am intrat în trompă şi-am recentrat-o pe sursă? Şi de ce să uităm că kafkianul Gregor Samsa era un samsar, deci substantivarea nu-i de-aiurea?

Ca şi în cazul paludismului, paladismul este evidenţiat în frotiuri, fie ele analizate la miniscop, TVscop sau prin RMN (reţele de manipulare nevrotică).

Nu-i aşa că vrând să dăm cu oiştea-n gard (punct ochit, punct lovit) nimerim de cele mai multe ori în bălării (unde dai şi unde crapă)? Ba nu, domnule! Dar mi-a poruncit să spui, dacă l-o căuta cineva, c-a plecat la ţară! 

Hoarde de oameni ai muncii cu tastatură depun eforturi neprecupeţite să convingă oştiri de utilizatori online că nu-i frumos să se uite în gura virtuală a lui Palada, că li se contaminează sufletul, învaţă doar prostii şi nemernicii sş – Doamne fereşte! – dacă îl citesc pe acesta pe Facebook sau, şi mai rău, dacă sînt prieteni cu el, atunci s-ar prea putea să se strice la cap pentru vecie, să devină nişte pesedişti mici şi răi şi corupţi şi chiar să fie recrutaţi de KGB, care ştim cu toţii de la de la Traian Băsescu şi de la Monica Macovei că de fapt este adevăratul stăpîn al PSD, acest partid cîh care vrea să vîndă ţara la ruşi. Drept urmare, pufoşii cu funcţii de execuţie se străduie să-i convingă pe cei din jurul lor online să se lepede de Palada, să-l ocolească de la cel puţin treişpe gigabiţi distanţă. Nu-l atingeţi, are lepră, s-ar putea să vă dea şi vouă. (…) Dă-l în mama lui de kaghebist, îi dăm Unfriend, Unfollow, poate chiar Ban, cum să ne spele nemernicul ăsta de pesedist şi de kaghebist mintea noastră din dotare?” (apud Mirel Palada, Marele Ostracizat al Propriei Autarhii) Cui nu-i este de ajuns, Na, la Tot Cartierul!  

Fac parte dintr-o „anti-elită paladistică” ce a primit din partea lui Mirel Palada reţeta de a nu mă strica la cap: după ce mi-a dat like la un comentariu critic adresat unei aberaţii marca Ponta, mi-a dat ulterior „Unfriend, Unfollow, poate chiar (ba chiar) Ban”.

Zău că nu ştiu ce-i mai ofensator: să fii pufos sau deşcă bătrână?

Sic transit gloria mundi. Pe Via Imundi.

Anunțuri

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Mass-media/Bloguri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s