Culegere de mărgăritare (76)

20-humor● Victor Ponta a postat pe Facebook mai multe documente pe care le numeşte „Dovezi ale neimplicării în cazul Turceni-Rovinari”. Păi nu asta spune şi Uncheşelu? Că a primit bani pentru activităţi în care nu s-a implicat?

● Gabriela Firea se adresează „vocilor din spaţiul public” care cer demisia lui Victor Ponta. „Cred că este absurd! Domnul Victor Ponta nu are niciun motiv să îşi dea demisia, ci trebuie să îşi încheie mandatul dat de cetăţeni. Până la urmă, nu DNA face guvernare!” Din câte ştim şi noi, ăştia, „vocile din spaţiul public”, cetăţenii i-au dat lui Ponta direct doar un mandat de deputat, indirect unul de premier şi în nici un caz unul de heruvim. Deşi, după cum se arată în iconografie, heruvimii au patru feţe. Cam câte personalităţi are şi Ponta. Apoi, da, DNA nu e interesat de cum să se guverneze, ci de cum să nu se guverneze.

„A te numi Zgonea în ziua de astăzi nu este o mare plăcere”, zise Zgonea. Sunt în asentimentul său, doar că de mai demult.

● Victor Ponta: „Haideţi să fim mai puţin ipocriţi: Johannis a candidat şi a fost ales preşedinte fiind trimis în judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.” Haide să fii mai puţin idiot – că parcă ai un doctorat în drept: Johannis a avut la ÎCCJ un recurs (cale de atac) la o sentinţă de nevinovăţie, nu o trimitere în judecată.

● Vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu, a anunţat că SPP a solicitat schimbarea unor dispozitive de la intrarea în Senat. Aparatele respective, care sunt funcţionale, urmează să fie schimbate pentru că sunt uzate moral. Probabil că ăsta e motivul pentru care au intrat în Senat atâţia nechemaţi.

● Victor Ponta: „Domnul Blaga şi doamna Gorghiu vor să dea foc ţării.” Pot să creditez pericolul reprezentat de Alina Gorghiu în rolul fetiţei cu chibriturile, dar Buldogul…

● Călin Popescu Tăriceanu, în cadrul Comitetului Executiv al PSD, din poziţia de ţucălar: „Propunerea mea este să formăm la nivelul Parlamentului o comisie specială pentru evaluarea democraţiei, cu alte cuvinte a statului de drept…” În primul rând, trebuie formată o comisie care să caute democraţia cu statul ei de drept prin sertarele din sediile partidelor, că sigur ori e rătăcită pe-acolo, ori dosită bine. Şi-apoi continuă: „Vorbim foarte mult despre aceste lucruri, dar, din păcate, pare că acei care vorbesc să cunoască destul de puţin.” După 25 de ani de vorbit despre democraţie, abia acum recunoaşte că e habarnist. Şi ne mai mirăm de una, alta.

● Victor Ponta din nou (ce prolific a fost): „Din acest motiv, criza politică acum şi în urmatoarele luni, cearta şi alegeri anticipate… vă spun cine are de câşigat – are de câştigat Rusia sau un duşman al României.” Am respirat uşurat. Rusia ne este prietenă de nădejde.

● Victor Ponta (nu se mai opreşte), în Camera Deputaţilor, privind cererea de umărire penală a sa: „Vă rog frumos să nu votaţi politic, să votaţi ca cetăţeni, ca deputaţi, iar vineri să votaţi politic.” Bine, bine, să voteze politic, dar în ce calitate? Noaptea minţii şi zgăul extazului!

● Pentru cei care se plâng că Johannis tace prea mult. Uite ce se întâmplă când vorbeşte: „Dacă Ponta se punea la dispoziţia procurorilor, probabil nici nu-l mai suspendam.” Una la mână: l-a suspendat cumva? A doua la mână: ca să se pună la dispoziţia procurorilor trebuia să demisioneze, deci suspendarea ieşea din discuţie. Oricum a ieşit, prin votul Camerei Deputaţilor. Deci, lăsaţi-l să tacă.

● Robert Cazanciuc = Cazan + Ciuc la popota generalului Oprea.

● Victor Ponta dezlănţuit, după ce PNL a anunţat că renunţă la protestul de stradă: „Mă bucur că raţiunea a câştigat.” Păi nu e vorba aia bătrânească: Cel deştept cedează întotdeauna primul?

Reclame

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politică de duminică și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Culegere de mărgăritare (76)

  1. Ioan Marcu zice:

    Ponta imi produce greata cand il vad si cand il aud vorbind la tv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s