Când Mutu vorbeşte, mintea asurzeşte

Mare tărăboi mare cu viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, care a fluierat către Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu. Acesta din urmă l-a şi caracterizat pe Bădulescu ca fiind „trivial şi golan”. Abia acum şi-au dat seama ce fel de (un fel de) om este? Acum, că până mai ieri era trivial şi golan doar cu cei din opoziţie.

PSD vrea să-l mazilească şi l-a băgat în faţă pe Gabriel Mutu, şeful PSD Bucureşti şi primarul Sectorului 6. El pretinde că e şi licenţiat în drept. Doar pretenţie, că atunci când deschide gura spune chestii de-astea: „Funcţia de viceprimar este eminamente politică.”

Legea spune că primarul – ca şi viceprimarul, care-l poate înlocui, cu aceleaşi atribuţii – are funcţie de autoritate publică şi reprezintă partea executivă din administraţia locală. Mai spune legea că viceprimarul poate fi revocat doar de către consiliul local (cel care l-a şi ales), cu majoritate de două treimi, iar nu de către partid, cu mofturile unora, indiferent de majoritate.

Dar pentru frăţia dintre prostie şi ticăloşie, care reprezintă colcăiala de interese şi obedienţe numită PSD, nimic nu contează dincolo de arbitrariul şi pandaliile cu care ţine morţiş să-şi apere şi să-şi însuşească, discreţionar, privilegiile imorale şi ilicite.

Întâmplarea de la care am pornit ar putea părea unora minoră, pierdere de vreme. Necazul este că acestora le scapă asemenea detalii (printre care se ascunde diavolul) şi mai apoi se întreabă cum de s-a putut petrece o asemenea dandana. De obicei, asta se întâmplă atunci când rămân cu promisiunile din alegeri în braţe.

Răul este mai rar celălalt, cât indiferenţa şi autoamăgirea.

Despre Horia Pană

Licenţiat şi master în Ştiinţe Poliitce
Acest articol a fost publicat în Politica în pioneze. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s