About

Sunt alergic la prostie. Asta ar fi ceea ce m-a determinat să fiu uneori extrem de intransigent şi sarcastic. Căci prostia este o boală care nu omoară, dar nici leac nu prea are, dacă o laşi să zburde fără restricţionări.
Deşi maladia este larg răspândită de-a curmezişul lumii, nu se investeşte mai nimic în eradicarea ei.
Eu unul încerc. Poate, poate mă voi împiedica odată de piatra filosofala si voi găsi, sub ea, panaceul.
Până atunci, voi risca pe marginea abisului, provocându-l şi sperând că nu mă va înhăţa în tenebrele-i.

M-am născut în sudul Banatului, pe malul Dunării, în 1956.

Sunt licenţiat şi master în ştiinţe politice (1995 – 1999, respectiv 1999 – 2001), ca a doua specializare academică. Prima, cea tehnică, nu o mai practic din 1991.
Din vara lui 1991 am intrat în viaţa politică de partid (n-am fost membru PCR, nici măcar UTC) ca membru fondator al Partidului Alianţei Civice. Am coordonat, cu succes, campania electorală a Convenţiei Democrate la nivelul Sectorului 4 Bucureşti, participând şi la nivelul echipei pe Capitală.
Apoi am făcut parte din echipa de campanie a CDR şi a lui Emil Constantinescu pentru alegerile parlamentare şi prezidenţiale din 1992.
Din februarie 1993 am dvenit membru al Partidului Liberal ’93 până în septembrie 1996, când am renunţat la a mai fi membru al vreunui partid.
Nu s-au schimbat prea multe de atunci pentru a mă determina să mă reînscriu într-unul. Dar dacă o voi face vreodată, acela va fi fără îndoială un partid autentic liberal.
În 1999 am fost analist politico-militar la MApN, Statul Major General, Direcţia de Informaţii şi Reprezentare Militară. Între anii 2000 şi 2011 am fost cadru didactic la SNSPA, Facultatea de Ştiinţe Politice, Departamentul pentru Învăţământ la Distanţă.
Actualmente freelancer, dar şi în căutare şi aşteptare de alte oportunităţi.

4 răspunsuri la About

 1. bitumihai zice:

  Salut,

  Ma numesc Bitu Mihai si vreau sa te anunt ca au inceput inscrierile pentru concursul organizat de Mediapress Advertising SRL cu premii in valoare de 900 euro ( Locul 1 – 500 euro, Locul 2 – 300 euro, Locul 3 – 100 euro) si am fi onorati sa te numeri printer participantii la concursul nostru.

  In data de 10 decembrie vom da startul pentru publicarea de articole, asa ca nu mai este mult timp in care sa te poti inscribe la concurs.

  Pentru ati putea creea cont, trebuie sa intri pe http://www.bloghub.ro , platforma dezvoltata de noi pentru a putea organiza concursuri pentru bloggeri cat mai corect si cu o jurizare cat mai transparenta.

  Te asteptam sa te inscrii !

  Multumim !

  Bitu Mihai,
  SEO – Mediapress Advertising

  • Horia Pană zice:

   Mulţumesc pentru intenţie! Dar, dacă aţi fi fost atent la domeniul meu de expertiză, acesta nu este publicitatea. Mai mult decât atât, nu dau idei de publicitate pentru un iluzoriu 500 euro nici dacă aş fi milionar în euro. E chiar jignitor premiul.

 2. unalta zice:

  Buna seara. Nu vreau sa fac pe desteptul vreau doar sa subliniez faptul ca forma corecta este „piuneza”. Toate bune

  • Horia Pană zice:

   Stimate domn,

   Mi s-a mai reproşat această presupusă incorectitudine lingvistică.
   Într-adevăr, DEX-ul specifică termenul piuneză.
   Dar nu ştiu cum se face că tot DEX-ul acceptă şi varianta pioneză. Putea-vom ieşi din această dilemă?
   Ca să mai polemizez un pic asupra limbii române exprimate corect, vă recomand romanul lui Sergiu Singer, apărut la Editura Humanitas în 2006, cu titlul „Pioneze şi hârtie albastră”. Sper că dl. Liiceanu şi-a revenit din stupoare.

   Acum lăsând gluma deoparte, termenul utilizat în vorbirea curentă este pioneză. Ăsta e şi motivul pentru care voi păstra această variantă.

   Toate cele bune şi dumneavoastră!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s